Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Mestarikoulu 2022 -kilpailun tulokset


Mestarikoulu 2022 -kisan voitti kilpailun nuorimmainen Jasper Juutinen kokkiparinsa Niki Sipilän kanssa.

Mestarikoulu 2022 -kisan voittoon ylsi Turun ammatti-instituutin, TAIn, Lemminkäisten koulutalon parivaljakko Niki Sipilä ja Jasper Juutinen. 16-vuotias Juutinen oli kisan nuorin osallistuja, joka on ravintola- ja cateringalan perustutkinnon ensimmäisen vuoden opiskelija oppisopimuksella. 18-vuotias Niki Sipilä opiskelee ravintola- ja cateringalan perustutkintoa toista vuotta.

Toinen sija meni Espoon Omnian edustajille Alessandro-Geron Korrolle ja Dzianis ”Denis” Aliaksiukille, jotka palkittiin parhaasta jälkiruoasta sekä parhaasta yhteistyöstä.

Mestarikoulu-kilpailun tarkoitus on kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Koronaviruksen runneltua ravintola-alaa työntekijöistä on tällä hetkellä pulaa ja alan haasteisiin kuuluu myös koulutuspaikkojen täyttäminen. Suomen ravintola- ja hospitality-alan oppilaitokset ja opiskelijat saavat kisassa näkyvyyttä sekä alan arvostus ja sen opiskelijoiden ammattiylpeys saavat nostetta.


Kilpailuiden tuomaristossa istui kovatasoisia alan ammattilaisia kuten päätuomari Sasu Laukkonen (Ravintola Oran keittiömestari ja ravintoloitsija) ja keittiömestarit Jari Vesivalo, Mikko Kaukonen, Linnea Vihonen, Harri Veckman ja Anni Peräkylä. 

Mestarikoulu 2022 kisattiin Gastro Helsinki -messuilla 18.-19.5.2022.

Kisan järjestäjänä toimii Food Camp Finland ja E.Ahlström on mukana sponsoroimassa kisaa. Uskomme koko ravintola-alan kehitykseen yksilöiden kehittymisen myötä.

 

 

Teksti: Suvi Tiihonen

Kuva: Otto Helkama

Toggle Nav
Ostoskori