Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Näin rakennat täydellisen terassitunnelman


On aika suunnata katseet tulevaan kesään ja ravintoloiden terassikauteen. Vuosien kokemus onkin näyttänyt, että terassikauteen valmistautumista ei juuri koskaan voi aloittaa liian aikaisin. Mitä huolellisemman pohjatyön tekee, sitä timanttisempi on lopputulos! 

Tässä vinkkejä onnistuneeseen ravintolaterassin rakentamiseen:

Aloita ympäristö- ja tilakartoituksella

Millaiseen maastoon ravintolan terassipöydät sijoitetaan? Onko terassialue pohjaltaan epätasainen, esimerkiksi mukulakiveä tai nurmikkoa?

Keikkumaton StableTable-pöydänjalka soveltuu erityisesti epätasaisille alustoille, sillä sen sisäänrakennettu mekanismi vakauttaa pöydän automaattisesti tasapainoon kuoppien ja kohoumien kohdalla. Kun pöytiä ei tarvitse enää erikseen vakauttaa, voitat sekä henkilökunnan työajassa että asiakastyytyväisyydessä. 

Pinottavat tuolit ja kääntyvällä kansimekanismilla varustetut pöydät taas osoittavat arvonsa viimeistään silloin, kun tilankäyttö muuttuu tai kalusteita varastoidaan pieneen tilaan.

Muista myös, että usein hyvin laadittu terassisuunnitelma nopeuttaa terassin lupa-asioita. Saat meiltä apua terassisuunnitteluun: voimme tehdä koko terassin suunnittelun kaikkine tuotteineen tai mittakaavapiirroksen valituista tuotteista. Alkuun pääset itsenäisesti myös kalusteiden mittatiedoilla. 

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja sovi aika terassinsuunnitteluun!


Terassin suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon, millaiseen maastoon se sijoitetaan. Kuva: Scab Design

Huomioi Suomen kesäsää

Valikoimassamme on laaja määrä juuri ulkokäyttöön suunniteltuja terassikalusteita, joiden materiaalivalinnat ja pintakäsittely, kuten UV-suojattu maalipinta, takaavat erinomaisen kestävyyden olipa sää mikä hyvänsä. Esimerkiksi Compact-laminaatista valmistettu StableTable-pöydänkansi on kestävyytensä ja helppohoitoisuutensa ansiosta täydellinen valinta terassille. Saatavana on useita eri kokoja ja pintastruktuureja.

Mikäli terassi on kovin tuulisella paikalla, kalusteiden materiaaliksi kannattaa valita muovin sijaan metalli. Ranskalaiselta Fermobilta löytyy upea valikoima terassille suunniteltuja metallikalusteita, joista suurin osa on saatavilla jopa 24 eri sävyssä. Myös Pedralin Nolita-tuoleihin ja HAY Palissade -terassikalusteisiin kannattaa tutustua.

Katso kaikki terassikalusteet täältä.


Suomen vaihtelevat kesäsäät tuovat oman haasteensa terassinsuunnitteluun. Kuva: Pedrali

Mukavuus luo viihtyisyyttä

Terassin kalustamisessa tähdätään ennen kaikkea asiakkaiden viihtymiseen. Onhan tuolien istuinkorkeus suhteutettu oikein terassipöytiin nähden? Tämä pieni, mutta lopulta varsin oleellinen seikka kannattaa huomioida hyvissä ajoin. 

Verhoilussa käytetyt tekstiilit puolestaan ovat nykyisin niin kehittyneitä, että niitä voidaan hyödyntää myös terassikalusteissa. Erityisesti metallituoleihin pieni pehmuste voi tuoda oikeinkin mukavan lisän. 

Houkuttele terassin tunnelmalla

Kun täydellinen terassi on rakennettu, kerrotaan se vielä asiakkaillekin! Luodaan viihtyisyyttä huokuva tunnelma vilteillä, tyynyillä ja valaistuksella. Suuren suosion saaneet, kierrätetystä PET-muovista valmistetut tyynyt ja peitot kestävät kosteutta ja tuntuvat pehmeän villaiselta. Kätevät langattomat valaisimet taas kulkevat näppärästi sisältä ulos kesäiltaa valaisemaan. 

Vihreys on tänä päivänä vielä aivan oma lukunsa. Vihreässä tilassa viihdytään tutkitusti pidempään ja siksi viherkasveja kannattaa hyödyntää monipuolisesti paitsi sisällä myös ulkotiloissa. Myös kalusteiden materiaalivalinnoissa vihreys on valttia. Esimerkiksi Pedralin Remind 3730R -tuoli ja Scab Designin Ginevra Go Green -tuolit on valmistettu 100 % kierrätetystä muovista.


Kierrätetystä PET-muovista valmistetut tyynyt ja peitot kestävät kosteutta ja tuntuvat pehmeän villaiselta.

Toggle Nav
Ostoskori