Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Laura Seppäsen keittiössä kokkaaminen lähtee hyvästä muotoilusta


Marraskuu 2022

Laura Seppänen on suomalaisen muotoilun ja sisustussuunnittelun moniosaaja. Laura perusti oman LS design agency -toimiston vuonna 2015 ja jo seuraavana vuonna alkoi yhteistyö E.Ahlströmin tunnelmataikureiden kanssa messuosastojen merkeissä.

Lauran syntymäpäivien lähestyessä kysyimme häneltä:

Mitkä asiat tekee onnistuneen illanvieton?

Laura Seppäsen illanistujaisten kulmakivet ovat hyvä ruoka, juoma, kaunis tunnelma, iltaan sopiva playlist sekä pitkät, poreilevat keskustelut läheisten kanssa. Tilan tunnelman suunnittelu ja kattaminen ovat Lauran lempiasioita koko prosessissa. 

Degrennen kultareunaiset lautaset tekee mieli nostaa pöydälle, kun saapuu vieraita ja tarjoilupöydästä löytyy makeiden jälkiruokien sijaan useimmiten juustolautanen, johon löytyi astiastoon sopivat kullatut juustoveitset E.Ahlströmin valikoimasta.Laura on työskennellyt nuorempana baareissa, ja rakkaus drinkkien tekemiseen ja reseptiikkaan on jäänyt elämään sieltä. Syntymäpäivän kunniaksi Laura jakaa Tommy's Margarita ohjeen:

Drinkki on helppo valmistaa kotikeittiössä, koska Tommy's Margarita nojaa kolmeen raaka-aineeseen: tequila, agavesiirappi ja lime. Ja suolarim, mikäli näin haluaa. Laura suosittelee hieman iäkkäämpää reposado tequilaa, mutta mikä tahansa tequila käy, kunhan se on 100% agave. Juoman voi tarjoilla jäiden kanssa tai ilman.

Tarvitset:

Margaritalasi tai on-the-rocks

Shakerin

Tequila

Limejä

Suolaa

Jääpaloja

 

Lauran suosittelema suhdanne:

4 cl tequila

3 cl limemehu

2 cl agave

 

Jäähdytä lasi pakkasessa valmiiksi. Kaada suola laakealle lautaselle. Pyyhi puolet lasin reunasta limeviipaleella ja pyöräytä lasin reuna suolassa. Mittaa ainekset shakeriin ja ravista jääpalojen kanssa. Kaada juoma mieleiseesi lasiin ja koristele kuivatulla tai tuoreella limeviipaleella. Pidä hauskaa!

Sekoita eri mallistoja keskenään

Lauran keittiöväline-valikoima koki täysremontin E.Ahlströmin käsissä. Myös uusia kauniita kattaustuotteita liittyi joukkoon. Lauran astiaston juju on eri mallistojen sekoittelussa, hänen arvostamien muotoilijoiden suunnittelemissa sarjoissa sekä laadukkaissa ja ajattomissa, mutta arkea inspiroivissa tuotteissa.

"Näin suunnittelijana uskon, että hyvät olosuhteet on välttämätön edellytys onnistuneelle aterialle. Näihin olosuhteisiin kuuluu keittiöympäristön lisäksi olennaisesti kokkausvälineet." 

Laura Seppäsen suosikki on Seraxin Perfect Imperfection -mallisto, koska siinä epätäydellisyydellä ja sattumalla on näkyvin rooli.Kattaustuotteista tarvetta oli kulhoille sekä pienimmille lautasille, ja erityisesti juomapuolen tarjoiluarsenaali huusi lisävarustusta. Kahvihetket arjessa sekä viikonlopuissa on Lauran tapa pysähtyä:

”Tulen iloiseksi kauniista asioista, joten päivittäisen kahvikupillisen (tai kolme) haluan nauttia viehättävästä kahvimukista.”

Lauran suosikki on Seraxin Perfect Imperfection -mallisto, koska siinä epätäydellisyydellä ja sattumalla on näkyvin rooli. Sarjan jokainen astia on keskenään erilainen. Suunnittelija Roos Van De Velde leikkii tyylikkäästi myös kiiltoasteilla: kaikki astiat ovat ulkoa mattapintaisia, mutta sisäpinnan lasitus on kiiltävä.

Aterimien ja veitsien osalta tapahtui Lauran kotona suurin upgreidaus. Lauran aterinvalikoima koostui aiemmin lähinnä teini-ikäisenä lahjoitetuista veitsistä ja haarukoista. Kokoelmaa on täydennetty vuosien varrella sitä mukaa, kun jokin puute on huomattau, mutta nyt oli tavoitteena valita aterinsetti, joka palvelisi ideaalisti koko loppuelämän. Kaikki Lauran valitsemat aterimet ovat Seraxin valikoimasta, mutta eri mallistojen yhdistelmä. Yhdistävä tekijä on kivipesty ruostumaton teräs, sillä Laura on suuri mattapintojen fani.  1. bahia-tarjoilualusta-o-29-cm-1
    Bahia tarjoilualusta ø 29 cm
    90,92 €

"Näin suunnittelijana uskon, että hyvät olosuhteet on välttämätön edellytys onnistuneelle aterialle. Näihin olosuhteisiin kuuluu keittiöympäristön lisäksi olennaisesti kokkausvälineet." Laura Seppänen kertoo.

Toggle Nav
Ostoskori