Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Kattilat ja kasarit

Kattilat ja kasarit

Tuotteet 1-36 / 79

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Tuotteet 1-36 / 79

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Kattilat ja kasarit - alumiinia, emalia, terästä vai valurautaa?

Kattiloita ja kasareita on hyvä olla keittiössä eri tarkoituksia varten. Laaja valikoimamme kattaa sekä suuret että pienet kattilat sekä useat eri materiaalivaihtoehdot, kuten alumiinikattilat, teräskasarit sekä klassiset valurautapadat. Parhaimmillaan samaa kattilaa voi käyttää monipuolisesti keittämiseen, paistamiseen ja hauduttamiseen, ja se toimii myös uunivuokana sekä ruoan säilytysastiana

Kattilaa valitessa huomioi ainakin seuraavat asiat: 

  • Kuinka paljon ja millaista ruokaa valmistetaan?
  • Kestääkö kattila konepesun?
  • Onko kaatoasento hyvä ja ote pitävä?
  • Kuinka paljon kattila vie säilytystilaa?
  • Sopivatko uudet kattilat yhteen vanhojen kanssa?

Huomioi myös, mille liedelle tuote on tarkoitettu. Kaikki valikoimamme kattilat soveltuvat kaasuliesille, sähköliesille ja keraamisille liesille. Valtaosa soveltuu myös induktioliedelle ja ne on merkitty erikseen.

Kattilamateriaalin valinta

Kattilan materiaalivalintaan vaikuttaa mm. käyttötarkoitus, puhdistuksen vaivattomuus ja mitat. Kestävät ja laadukkaat materiaalit takaavat kattiloiden ja kasarien kestävyyden vuosikausien ajan. Kun valitset kattilaa, muista kiinnittää huomiota myös keittiövälineiden materiaaleihin, jotta ne sopivat yhteen kasarien ja pannujen materiaalien kanssa.

Alumiinikattilat ja -kasarit

Alumiiniset kattilat ja kasarit ovat miellyttävän kevyitä ja johtavat erinomaisesti lämpöä. Teräskattilaan verrattuna alumiinikasari ei kuitenkaan varaa niin hyvi lämpöä. Alumiinikattila ei sovellu pestäväksi astianpesukoneessa, sillä alumiini usein tummentaa muita samassa koneessa pestäviä astioita.

Alumiinisia induktioliedelle sopivia kattiloita ovat esimerkiksi 4,2 litrainen Pro-alumiinikattila ja 28/20 cm kokoinen paistamiseen soveltuva alumiinikasari.

Teräskattilat ja -kasarit

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kattilat ja kasarit kestävät erinomaisesti kulutusta. Hyvin valmistettu teräskasari, josta pidetään asianmukaisesti huolta, kestää käytännössä ikuisuuden. Teräskattilat soveltuvat moneen käyttöön, kuten haudekattiloiksi, kerroskattiloiksi ja pastakattiloiksi. Ergonominen muotoilu ja hyvin suunnitellut yksityiskohdat, kuten kaatonokka, lasinen kansi tai lämpöeristetyt kahvat, viimeistelevät kattilan käyttökokemuksen. 

Tutustu esimerkiksi valikoimamme pikkukasariin tai teräksiseen 3 litraiseen teräskattilaan.

Pinnoitetut kattilat

Pinnoitetut kattilat soveltuvat useimmiten esimerkiksi induktioliedelle ja kestävät myös konepesua. Pinnoitetuissa kasareissa on kuitenkin eroja, joten kannattaa valita aina laadukkaampi vaihtoehto käyttöiän lisäämiseksi. Pinnoitteet ovat laadukkaita ja kestäviä, ja oikein huollettuna pinnoite kestää käytössä pitkään. 

Pinnoitettuja kattiloita ja kasareita löytyy esimerkiksi  Fiskarsin valikoimasta.

Valurautapadat

Klassinen valurautapata pitää hyvin lämpöä sekä toimii tyylikkäänä tarjoiluastiana. Valuratutapadan emalointi suojaa ruostumiselta vahvistaen myös padan pintaa. Valurautainen kasari sopii myös induktioliedelle. Rautaiset keittiövälineet kannattaa pestä aina käsin.

Tutustu vaikka Arki-valirautapataan tai klassiseen valurautaiseen lettupannuun.

Tilaa kattilat helposti netistä

Kuluttajakaupastamme voit tilata ammattilaistenkin suosimat kattilat ja kasarit kotikeittiöön. Ei väliä, oletko jo kokeneempi kokkaaja vai vasta aloitteleva ruoanlaittaja. Hyvä kattila palvelee monen tasoisia kokkaajia, joten panosta ennen kaikkea laatuun ja kestävyyteen. Näin et joudu uusimaan kattiloitasi säännöllisesti ja tiedät tarkalleen, mikä kasari soveltuu mihinkin tarkoitukseen. 

Jos tarvitset apua oikean tuotteen valinnassa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Autamme mielellämme valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivan tuotteen!

Oletko yritysasiakas? Voit tilata kattilat ja kasarit yrityksellesi PRO-verkkokaupastamme.

Toggle Nav
Ostoskori