Heinäkuu 2023
Säilöntä aika on nyt parhaimmillaan, kun Suomen kesä ja luonto tarjoaa meille mitä ihanimpia herkkuja mansikoiden, mustikoiden, yrttien ja sienien muodossa. Kesäsadon pakastaminen talvipäiviä varten on helppoa ja vaivatonta laadukkailla tuotteilla. Pakastaminen säilyttää raaka-aineiden maun, ulkonäön ja ravintoarvon parhaiten ilman säilöntäaineita. Ota kesän maut ja vitamiinit talteen pakastimeesi, pikapikkelöinnillä pääset herkuttelemaan jo muutamassa tunnissa!
Katso vinkit ja tuotteet säilömiseen, ja tilaa verkkokaupastamme kotiin jo tänään!


GastroMax -rasiat pakastukseen on valmistettu BPA-vapaasta materiaalista Suomessa.
Vinkit onnistuneeseen pakastukseen ja pikkelöintiin
- Puhdista säilöttävät raaka-aineet hyvin ja käytä puhtaita työvälineitä ja säilytysastioita.
- Pakasta raaka-aineet tuoreena ja mahdollisimman pian poimimisen jälkeen.
- Merkitse säilöntäastioihin päiväys, ja käytä ne ennen seuraavaa sesonkia.
- Sokeri säilöö marjojen C-vitamiinin ja niiden rakenne pysyy parempana.
- Tummumisen välttämiseksi ripottele vähän sokeria ja sitruunamehua omenaviipaleiden tai -raasteen päälle.
- Kuumenna sienet niiden omassa liemessä ennen pakastamista.
- Esikiehauta vihannekset ennen pakastamista.
- Yrtit voi pakastaa sellaisenaan.
GastroMax™ on osa Orthex Groupia, jonka tuotteet ovat simppeleitä ja kestäviä keittiövälineitä jokapäiväiseen käyttöön. GastroMax -rasiat pakastukseen on valmistettu BPA-vapaasta materiaalista Suomessa. Rasioissa on tiivis kansi, joka on sormikolojen ansiosta helppo avata. Rasiat ovat konepesun ja mikroaaltouunin kestäviä (mikrolämmitys ilman kantta).
Jos haluat pikkelöidä, käytä pohjalle suosittua ja helppoa 1-2-3-kaavaa. Pitkään säilytettävät pikkelssit purkitetaan lasipurkkeihin, mutta pikapikkelit, jotka käytetään heti, voi tehdä, vaikka muovirasiaan.
1-2-3-KAAVA
Pikkelöntiliemeen tulee 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Eli jos käytät esimerkiksi yhden desilitran mittaa, suhde on 1 dl etikkaa, 2 dl sokeria ja 3 dl vettä. VINKKI! Pikkelöintilientä on helppo muunnella erilaisilla mausteilla, etikoilla ja vaikka hunajalla.
Kuumenna pikkelöintilientä koko ajan sekoittaen niin, että sokeri liukenee. Kun liemi jäähtyy, käsittele kasvikset valmiiksi. Paloittelun lisäksi, voit myös esimerkiksi raastaa kasvikset.
VINKKI! Voit halutessasi lisätä kasvikset kiehuvaan liemeen, jolloin ne pehmenevät juuri sopivasti. Mutta nosta liemi pois liedeltä, kun olet lisännyt kasvikset ja anna jäähtyä.
Pikapikkeli on valmista noin kahdessa tunnissa.
Tuotteet pakastukseen ja pikkelöintiin


Itsetehty omenahillo pannukakun kanssa piristää kummasti marraskuun kaamoksessa.
Kuvat: Orthex Group
- Trendit ja sesongit
- Joulupöydän kaunis kattaus ja herkulliset reseptit
- Helpot vinkit joulupöydän tunnelman viimeistelyyn
- Luovuutta liitutaulutusseilla
- Trendikäs syyskattaus
- Kata rapujuhlat kotiin
- Kesän maut talteen säilömällä
- Kesäjuhlat by Meri-Tuuli
- Viiden tähden pasta-ateria
- HKliving - modernia ilmettä, perinteitä kunnioittaen
- Kattaus- ja sisustustrendit
- Laura Seppäsen keittiössä kokkaaminen lähtee hyvästä muotoilusta
- Habitare 2022
- Parhaat pizzatarvikkeet
- Naantalin asuntomessut 2022
- Nyt on hyvä hetki nauttia kesästä
- Parhaat viinilasit kotiin
- Parhaat keittiövälineet kotikokkaukseen
- Kuvioidut aterimet - tyyliä kattaukseen
- Pizza & bubbles by Meri-Tuuli Väntsi
- Parhaat grillaustarvikkeet kesään
- Pizzaparty by Jonna Kivilahti
- Piknik-retken tarvikkeet
- Kata kevät kotiin
- Meri-Tuulen kalahampurilaiset
- Hyväntuulinen hampurilaiskattaus by Jonna Kivilahti
- Sushi by Jonna Kivilahti
- Afternoon tea by Jonna Kivilahti