Kokkaa kotona kuin ammattilainen. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

AINIA® - Anna astioille uusi elämä


AINIA - Astioiden uusi elämä

Tule osaksi hyvän kiertokulkua. Kierrätä kanssamme ravintolasi astiat käyttökelpoisiksi AINIA®-kiertotalouspalvelun kautta. Ennallistamme käytöstä poistettuja, huonokuntoisia ja naarmuuntuneita astioita astiasarjaksi. AINIA®-astian hiilijalanjälki on 90 % pienempi verrattuna uuteen.

Ennallistettu AINIA-astia

  • on yhtä kestävä, käyttökelpoinen ja turvallinen kuin uusi
  • on hiilijalanjäljeltään 90 % pienempi uuteen astiaan verrattuna (lähde: Y-HIILARI)
  • voidaan ennallistaa uudelleen jopa 5-7 kertaa
  • lisää yksittäisen astian käyttöikää jopa 50 vuoteen
  • vastaa laadultaan uutta astiaa
  • on ennallistettu vain uusiutuvaa energiaa käyttämällä

AINIA-kiertotalouspalvelu

AINIA®-kiertotalouspalvelu on maailman ensimmäinen astioiden kiertotalousmalli.

AINIA®-kiertotalouden tavoitteena on välttää posliiniastioiden päätyminen kaatopaikalle. Autamme ennallistamaan astiasi uudenveroisiksi astioiksi tai kierrättämään ennallistamiseen kelpaamattomat astiat tiilien raaka-aineeksi suomalaiselle tiilitehtaalle.

Ravintolan posliiniastioiden kierrätys

Autamme elinkaarensa päähän tulleet ravintola-astiasi uudelleen kiertoon: Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ( asiakaspalvelu@eahlstrom.fi ), kerromme tarkemmat ohjeet, miten huonokuntoiset astiasi saavat uuden elämän.


Kierrätysmaksu

Teemme kierrättämisestä sinulle helppoa. Voit kierrättää kauttamme alle 1000 kg:n eriä. Veloitamme astioiden kuljetuskustannuksesta, lajittelu- ja käsittelykuluista koostuvan kierrätysmaksun.

  • alle 50 kg erä 50 €
  • 50-199 kg erä 70 €
  • 200-499 kg erä 130 €
  • 500-1000 kg erä 200 €

AINIA-malliston muotoilijat


Innovaation takana ovat muotoilija-taiteilijat Kati Tuominen-Niittylä ja Pekka Paikkari. Heidän mielestään yksinkertaiset asiat ovat parhaimpia. Mahdollisuus astioiden ennallistamiseen on aina ollut, mutta sitä ei vain ole nähty. Nyt asiat vain asettuivat järjestykseen ja ennallistamismenetelmä syntyi.

Me E.Ahlströmillä loimme kiertotaloutta edistävälle menetelmälle merkin ja nimen: AINIA. Halusimme tehdä kierrättämisen ravintoloille helpoksi. Jokainen ennallistettu astia merkitään AINIA®-merkillä. Se on kuin savileima keramiikka-astioissa: se kertoo tekijän. AINIA® on uudenlainen kierrätysmerkki, kaiken alku, alfa.


"Astioista puhutaan ongelmallisena jätteenä ja vaikeasti kierrätettävänä. Nyt meillä ei olekaan ongelmallista jätettä, vaan ratkaisu.

Toggle Nav
Ostoskori