Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Vintero

Vintero - helmi Vantaan sydämessä

Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Vintero on modernin bistron ja viinibaarin yhdistelmä. Marraskuussa avattu ravintola tehtiin yhteistyössä E.Ahlströmin kanssa viimeistä yksityiskohtaa myöten.


Ravintolasta haluttiin tyylikäs, mutta samalla rento. Ravintoloitsija Henri Hytösen mielestä siinä myös onnistuttiin loistavasti.


Kaikki lähti liikkeelle risotosta. Se oli yksi niistä annoksista, jotka ravintoloitsija Henri Hytönen halusi ehdottomasti ensimmäisen oman ravintolansa ruokalistalle. Hän etsi sopivaa liiketilaa parin vuoden ajan, kunnes täydellinen kiinteistö tuli vastaan rakenteilla olevan kerrostalon kivijalasta Vantaan Tikkurilassa. Kortteliravinteli ja viinibaari Vintero avasi ovensa asiakkaille marraskuussa 2022.

- Halusin ehdottomasti ravintolani juuri Vantaalle, sillä Helsingissä vastaavia paikkoja on pilvin pimein. Vantaalla mahdollisuudet tuntuivat paremmilta, 11 vuotta ravintola-alalla työskennellyt Hytönen kertoo.

Ravintolan konsepti oli miehellä kirkkaana mielessä, mutta sen luomisessa todeksi tarvittiin ammattilaisten apua. Hytönen halusi ravintolastaan modernin bistron ja viinibaarin yhdistelmän, jossa tarjotaan simppeliä ruokaa laadukkaista raaka-aineista tehtynä. Avuksi hän pyysi E.Ahlströmin tunnelmataikureita, joista Hytösellä oli jo kokemusta aiemmin pienempien projektien kautta. E.Ahlströmiltä Vinteron sai vastuulleen projektipäällikkö Pernilla Arpia.

- Kysyin Henkalta ensimmäisessä palaverissa, mitä hän haluaa ravintolassaan myydä. Vastaus, risotto, oli hänellä kirkkaana mielessä. Hänellä oli alusta asti mielessä vahvasti oma visio siitä, millaisen hän ravintolastaan haluaa. Sitä lähdimme yhdessä rakentamaan, Arpia sanoo.


Vinteron sisustus on kerännyt kiitosta myös asiakkailta. Astia- ja kalustevalinnoista kysytään viikottain.


Jotta Hytösen suunnitelmat saatiin herätettyä henkiin, luotiin hänelle oma E.Ahlströmin tunnelmataikuritiimi. Arpia oli tukena sisustuksen sekä kalusteiden tuote- ja materiaalivalinnoissa. Avainasiakaspäällikkö Susanna Åström puolestaan auttoi Hytöstä valitsemaan tunnelmaan sopivat astiat ja laadukkaat työvaatteet. Sisustusarkkitehdiksi projektiin valittiin Elina Korpijärvi. Ravintolan pohja meni kokonaan uusiksi hänen käsissään. Lopulta lähes kaikki ravintolan ilmeeseen, kalustukseen ja sisustukseen tuli E.Ahlströmin kautta – astioiden ja työvaatteiden lisäksi myös irto- ja kiintokalusteet, valaisimet ja keittiövälineet.

- Projekti kasvoi valtavan isoksi, mitä en alussa itse edes ajatellut. Pernillan ja Susannan kanssa työskentely oli kuitenkin valtavan helppoa, ja he ymmärsivät heti konseptimme. Ideat olivat niin hyviä, että projekti lähti rullaamaan omalla painollaan, Hytönen miettii.

E.Ahlströmillä on sisustukseen liittyen yli 200 päämiestä. Heidän monipuolisten valikoimiensa avulla asiakas löytää varmasti omalle konseptilleen täydelliset matot, verhot, kalusteet ja valaisimet. Vinterossa paljon ratkaisuja toteutettiin myös mittatilauksena, esimerkiksi salia kiertävät metrisohvat, pöytien puukannet, metalliset viinihyllyt, kokonainen baaritiski ja upea betoninen chef’s table.

- Meillä synkkasi Henkan kanssa alusta asti hyvin yhteen. Hän on luottanut tekemiseemme, ja myös rehellisesti antanut palautetta ehdotetuista ratkaisuista, Arpia kiittelee.

Hytösen mielestä E.Ahlströmin vahvuuksia ovat asiakaslähtöinen palvelu, laaja tuotevalikoiman ja palveluiden kirjo sekä lyhyt ja nopea reagointi. Omiin kysymyksiin ja pohdintoihin saa vastauksen aina nopealla aikataululla. Erityistä kiitosta saa tunnelmataikureiden ymmärrys asiakkaan tarpeesta ja konseptista. Unelma omasta ravintolasta nousi kaikkien nähtäville kymmenessä kuukaudessa.

- Ensimmäisessä aloitustapaamisessa Henrin ja hänen vaimonsa tytär oli kolmen kuukauden ikäinen, mittauskäynnillä hän harjoitteli ensimmäisiä askeleitaan. Avajaisissa hän oli kasvanut jo taaperoksi. Oli liikuttavaa, miten hän oppi kävelemään projektimme aikana. On ihan mahtavaa olla mukana toteuttamassa asiakkaan unelmia, Arpia sanoo hymyillen.


Asiakas saa tarvittaessa E.Ahlströmiltä kaiken sisustussuunnittelusta alkaen. Vinterossa suunnitelman toteutti sisustussuunnittelija Elina Korpijärvi.

Kopioi Vinteron tyyli

Pernilla Arpia on erityisen tyytyväinen siihen, miten ihana tunnelma Vinteroon onnistuttiin luomaan harkituilla sisustus-, kaluste- ja astiavalinnoilla. Ravintolan pöydissä tunnelmaa luo Capri USB ladattava, himmennettävä pöytävalaisin, joka soveltuu myös ulkokäyttöön. Astiavalinnoissa Henriä auttoi E.Ahlströmin Susanna Åström. Ravintolaan valikoitui maanläheisiä sävyjä muun muassa Seraxin ja Playgroundin valikoimista. Astiat ovat Playgroundin Nara-mallistoa sekä Seraxin Surface-mallistoa.

 

Teksti: Vivi Wihanto

Kuvat: Mikko Kaaresmaa

https://vintero.fi/ 

Toggle Nav
Ostoskori