Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Finlandia Cafe&Wine


Elina Juvakka, liiketoimintajohtaja ja Mika Jokela, keittiöpäällikkö

Finlandia Cafe&Wine, Pikku-Finlandia, Helsinki

Pikku-Finlandia on Finlandia-talon väliaikainen tapahtumakeskus, joka avattiin maaliskuun alussa. Halusimme tehdä siitä kaikille avoimen ja viihtyisän olohuoneen sekä madaltaa kaupunkilaisten kynnystä tulla nauttimaan palveluistamme. Ensimmäiset kuukaudet ovat ylittäneet kaikki odotuksemme! Livekohtaamisten tarve on täyttänyt tapahtumatilat koko loppuvuodeksi, ja Töölönlahden puolella olevassa Finlandia Cafe&Wine -kahvilassamme on kävijöitä välillä jonoksi asti. Näillä näkymin tilat ovat käytössämme vuoden 2024 loppuun, mutta olemme saaneet jo lukuisia asiakastoiveita rakennuksen pysyvästä sijoittamisesta Töölönlahdelle. Alueen elävöitymistä on selkeästi kaivattu.

Saimme suunnitella kahvilan konseptia koko korona-ajan. Meillä on upea miljöö, vertaansa vaille olevat maisemat ja tyylikäs sisustus, jossa on käytetty Finlandia-talon alkuperäisiä Alvar Aallon huonekaluja. Suomalainen design näkyy myös Marimekon astioissa. Tunnelman täydentää ihana henkilökuntamme, Muru Winesin laadukkaat viinit ja Mikan suunnittelemat, sesonkien mukaan vaihtuvat tarjoilut.

Laajat aukioloajat ovat houkutelleet meille monipuolisesti asiakkaita. Aamiaisella käy etätyöläisiä sekä lähialueen äitejä vauvoineen. Salaatti- ja keittolounas maistuu työporukoille ja iltapäivällä after work -aikaan vähän vanhempi väki ja ystäväporukat saapuvat kahvittelemaan ja viinille. Myös koirat ovat tervetulleita meille. Niitä hemmottelemme Alvar -raksuilla. Kahvilasta on muodostunut kaiken kansan keidas, eli juuri se mitä tavoittelimmekin.


Finlandia Cafe&Winen kohokohdat

  • Lazy Saturday brunssi, jonka tarjoilut noudattavat Finlandia-ravintolan upeaa ruokafilosofiaa – suussa sulavat maut, kotimaiset raaka-aineet, luonnonmukaisuus, puhtaus ja aito yhteisöllisyys. Jokaiselle brunssille kehitämme myös jotain pientä extraa, kuten ruoan annostelua pöydissä tai kokin terassilla grillaamaa annosta, sillä haluamme tarjota mieleenpainuvia hetkiä – ihan jokaiselle.
  • Upeilla maisemilla kruunattu 100 asiakaspaikan terassi ja iso hyötypuutarha, jonka yrttejä ja kukkia voimme hyödyntää ruoanvalmistuksessa sekä annosten ja juomien koristelussa. Hyötypuutarhassa on myös auringonottotuoleja, joihin paistaa koko päivän!
  • After workit, jazz-illat, clubit ja muut tapahtumat. Poriseva, kupliva ja eläväinen tunnelma, jossa viihtyy.


Finlandia-talo on tehnyt E.Ahlströmin ja Sirpan kanssa yhteistyötä jo vuosia.

On hienoa kehittää toimintaa yrityksen kanssa, joka on ahkerasti uudistanut ja laajentanut valikoimaansa lähes kaikkeen, mitä hyvän tunnelman luomiseen tarvitaan.

Myös tapahtumatalossa arki on jatkuvaa kehitysprosessia. Nykyhetkeä elettäessä katse pitää olla jo pitkällä horisontissa. Sirpa ymmärtää konseptimme ja tavoitteemme. Hän on ammattilainen, joka suhtautuu työhönsä yhtä kunniahimoisesti kuin mekin ja jonka osaamiseen voimme aidosti luottaa. Silmät loistaen hän ideoi kanssamme, ehdottaa heti konseptiimme sopivia tuotteita sekä budjetoi ja laskee kaiken valmiiksi. Tämä säästää meiltä valtavasti työaikaa muuhun.

Lopputulos vaikuttaa työntekijäkokemukseenkin; kahvilassa ollaan tosi ylpeitä kauniista astioista ja ihanasta tunnelmasta. Siellä haetaan hyötypuutarhasta kukkia maljakkoon, kehitetään joku uusi drinkki upeaan viinilasiin, pidetään vitriini siistinä ja keksitään muita kivoja ideoita, jotka tuovat sisältöä omaan työhön ja iloa asiakaskohtaamisiin. Ja siitähän ne hyvät hetket syntyvät.


Tunnelmataikuri työssään

Sirpa Lähdevuori, avainasiakaspäällikkö, E.Ahlström

Finlandia-talo on upea, historiallinen, mutta erittäin hyvin ajassa pysyvä tapahtumatalo. Jatkuva kehittäminen ja uuden luominen asiakkaiden iloksi on sen DNA:ssa. On ihanaa olla mukana luomassa unohtumattomia asiakaskokemuksia huipputiimin kanssa. Kokonaisuus ratkaisee ja mietityt yksityiskohdat luovat tunnelman, joka hurmaa asiakkaat aina uudelleen.

Pikku-Finlandia on aivan mahtava uusi kohtaamispaikka ihan kaikille. Se henkii tunnelmaltaan suomalaista metsää ja designia. Helsinkiläisenä olen todella iloinen uudesta, tasokkaasta, mutta helposti lähestyttävästä kohtaamispaikasta Töölönlahden rannalla.

 

Teksti: Kati Laszka

Kuvat: Finlandia-talo

https://www.finlandiatalo.fi/fi/ravintola/finlandia-cafe/

 

Toggle Nav
Ostoskori