Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

GN-astiat

GN-astiat

Tuotteet 1-36 / 87

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Tuotteet 1-36 / 87

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

GN-astia on yleinen nimitys GN-mitoituksen mukaan valmistetuille astioille. Astioita löytyy erikokoisina ja ne sopivat GN-mitoitettuihin telineisiin ja johteisiin esimerkiksi vaunuissa, uuneissa ja altaissa. Astian nimi, esim. GN 1/1-150 muodostuu astian koosta ja syvyydestä. Peruskoko GN 1/1 on mitoiltaan 53 cm x 32,5 cm ja siitä johdetaan eri kokoja yllä olevan taulukon mukaisesti. Nimen perässä oleva luku kuvaa astian syvyyttä millimetreissä. Yleisimmät syvyydet ovat 20, 40, 65, 100, 150 ja 200 mm.

GN-astiat kotiin

GN-astioita käytetään pääasiassa ravintoloissa ja suurtailouskeittiöissä, mutta ne soveltuvat erinomaisesti myös kotiin. Ruoanvalmistuksessa käytettävät GN-astiat on yleensä valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Ne kestävät korkeita lämpötiloja ja ovat mekaanisesti hyvin kestäviä. Tarjoiluastioiden materiaalina käytetään muun muassa polykarbonaattia (PC) ja polypropyleeniä (PP). Valikoimastamme löydät lisäksi myös posliiniset GN-astiat. Muoviset GN-astiat soveltuvat usein hyvin esimerkiksi pakastelämpötiloihin, mutta kypsennykseen niitä ei suositella. Posliiniset astiat taasen ovat erinomaisia erilaisten salaattien ja gratiinien tarjoiluun.

Valitsitpa minkä materiaalin tahansa, GN-astioiden hoito ja erityisesti kuivaus on ensiarvoisen tärkeää elintarvikehygienian ja käyttömukavuuden kannalta. Ruostumaton teräs ja muovi kuivuvat suhteellisen kauan, joten GN-astiat saattavat olla vielä pitkään märkiä koneellisen pesun jälkeen. Pinottavien GN-vuokien väliin jäävä kosteus saattaa aiheuttaa astioiden kiinnijuuttumista ja muodostaa kasvualustan mikrobeille. 

Voit ostaa GN-astiat ravintoloille ja suurtalouskeittiöille PRO-yritysverkkokaupastamme

Toggle Nav
Ostoskori