Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

E.Ahlström teki vastuullisuudesta näkyvää ja tuntuvaa


Marraskuu 2023

Ravintoloita ja kuluttajia palveleva astia- ja sisustusalan idearikas tukku, maahantuoja ja suunnittelutalo E.Ahlström päätti tehdä yhdessä Astiakorjaamo Oy:n kanssa vastuullisuudesta totta ja käsillä kosketeltavaa. Niin syntyi maailman ensimmäinen ja ainutlaatuinen astioiden kiertotalouspalvelu AINIA®.


AINIA®-astioiden hiilijalanjälki on 90% pienempi uuteen astiaan verrattuna.


E.Ahlströmin yhteistyökumppanin Astiakorjaamon työpari Kati Tuominen-Niittylä ja Pekka Paikkari, jotka ovat tehneet pitkät ja tunnustetut urat Iittalan ja Arabian astioiden suunnittelijoina, innovoi uuden tavan tehdä vanhasta astiasta uutta. E.Ahlström ja Astiakorjaamo loivat yhdessä prosessille nimen ja brändin.  AINIA®-kiertotalouspalvelun avulla, käytöstä poistetut, naarmuuntuneet ja huonokuntoiset mutta ehjät posliiniastiat ennallistetaan uutta vastaaviksi. Ennallistamisella astian yleensä 2-10 vuoden mittainen elinkaari saadaan jopa 5-7 kertaa pidemmäksi. Lisäksi AINIA® -astian hiilijalanjälki on 90% pienempi verrattuna uuteen, sillä ennallistaminen tapahtuu vain uudistuvaa energiaa käyttämällä.

Konseptin perusajatus on yksinkertainen – vain priimaa voi ennallistaa. E.Ahlström ei tyydy keskinkertaiseen, vaan haluaa tarjota asiakkailleen aina huippulaatua, samalla kunnioittaen ympäristöä ja kestävää kehitystä. AINIA®-kiertotalouspalvelun kautta asiakas, esimerkiksi ravintola, koulu tai sairaala, saa entiset hyvälaatuiset mutta kuluneet astiat ennallistettuna ja uutta vastaavina takaisin käyttöön.

AINIA®-kiertotalouspalvelu ei ole pelkästään astioiden myyntiä vaan kokonaisvaltainen sitoutuminen kestävään kehitykseen. Asiakas astuu tähän vastuullisuustekoon mukaan ostaessaan astiat, käyttäessään ne loppuun ja sitten ennallistaessaan ne, ottaen ne jälleen takaisin käyttöön kunnostettuina. Kestävästä kehityksestä tulee jatkumo, joka hyödyttää meitä kaikkia astiakorjaamosta ravintolaan ja ravintolanpalveluita käyttävään kuluttajaan.

Esimerkkinä tästä sitoutumisesta voimme mainita Musiikkitalon ja Compass Groupin, joka on ottanut käyttöönsä personoidut AINIA®-lautaset. Nämä lautaset eivät ainoastaan tarjoa ensiluokkaista ruokailuelämystä, vaan ne myös kertovat tarinaa kestävästä kehityksestä. Pienistä teoista syntyy isoja tekoja, ja AINIA®-kiertotalouspalvelu osoittaa, että jokainen voi tehdä osansa kestävän tulevaisuuden puolesta.


AINIA® - kiertotalouspalvelu on maailman ensimmäinen astioiden kiertotalousmalli.


Vuonna 2026 pörssiyhtiöiden on alettava raportoida kestävän kehityksen toimenpiteistään, ja myös E.Ahlström on valmis olemaan tässä läpinäkyvyydessä mukana. Kuluttajat ja B2B-asiakkaat vaativat tekoja ja näkyvyyttä. E.Ahlström vastaa tähän vaatimukseen vakaasti ja ylpeästi.

E.Ahlströmin haaveena on, että tulevaisuudessa olisi useampia ennallistamispajoja ja -tehtaita ympäri maailmaa. AINIA® - kiertotalouspalvelu ei ole pelkästään liiketoimintamalli vaan visio kestävästä tulevaisuudesta. Se on myös tositarina, joka kertoo meille, että voimme kaikki olla osa muutosta – vaikka astia kerrallaan.


"Astioista puhutaan ongelmallisena jätteenä ja vaikeasti kierrätettävänä. Nyt meillä ei olekaan ongelmallista jätettä, vaan ratkaisu" , kertoo Kati Tuominen-Niittylä Astiakorjaamolta.

Osta AINIA®-astioita verkkokaupasta


Teksti: Teresa Välimäki

Kuvat: Karoliina Jääskeläinen

Toggle Nav
Ostoskori