Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Bistro en Place

Ranskalaista bistrotunnelmaa modernilla twistillä

Järvenpäässä sijaitseva Bistro en Place tarjoilee asiakkailleen palan Pariisia. Ravintolan sisustus- ja kalustesuunnittelusta sekä astiavalinnoista vastasi E. Ahlströmin tunnelmataikureiden tiimi.


Idea Bistro en Placen pyöreisiin pöytiin ja oranssiin tehosteväriin tuli E.Ahlströmin tunnelmataikureilta.


Järvenpään keskustassa, vanhassa hotellikiinteistössä sijaitseva Bisto en Place on yksi kaupungin uusimmista ravintoloista. Se avasi ovensa syyskuussa 2022, ja sisään astuessa asiakas tuntee olevansa keskellä rankalaista bistroa, ripauksella modernia twistiä. Yrittäjäpariskunta Sari Lehikoski ja Sauli Rönkkö kutsuivat apuun ravintolan suunnitteluun E. Ahlströmin tunnelmataikurit, sillä he halusivat projektilleen takuuvarman ja luotettavan tekijän.

- Aiemmin keväällä olimme mukana avaamassa baaria samaan kiinteistöön. Silloin päätökset tehtiin kaikkien neljän yrittäjän kesken, ja projekti osoittautui hankalaksi ja vaikeaksi. Halusimme ravintolan suunnitteluun ehdottomasti ulkopuolisen asiantuntijan, Lehikoski kertoo.

Ravintolayrittäjien vahva visio

Pariskunnalla oli aiemmasta työpaikastaan kokemusta E. Ahlströmin palveluista, ja oli luontevaa ottaa heidät kumppaniksi myös oman ravintolan toteuttamiseen. Yllätyksenä kuitenkin tuli, että E. Ahlströmiltä saa myös suunnitteluapua. Kirsikkana kakun päälle, ja vielä kohtuuhintaisena. Lehikoski kokosi briiffiksi inspiraatiokuvia ja toivoi ravintolan fiilikseen kodikkuutta, viihtyisyyttä ja modernia ranskalaista tunnelmaa. Tunnelmataikureista kopin ottivat projektipäällikkö Sari Björkengren ja sisustussuunnittelija Seija Hakala. Astiavalinnoissa apuna oli Susanna Åström. Lehikoski antoi heille hyvin vapaat kädet valintojen tekemiseen.

- Sarilla ja Saulilla oli valmiina aivan upea palveluidea ja ruokatuote, ja niiden ympärille oli helppo lähteä miettimään sisustusta, kalusteita, tekstiilejä ja astiastoja. He tiesivät hyvin vahvasti mitä halusivat, ja ehdotuksemme kolahti heille heti ensiyrittämällä, sisustussuunnittelijankin koulutuksen käynyt Björkengren iloitsee.

Bisto en Placeen valikoitui lopulta kalusteita ja yksityiskohtia, joita Lehikoski ja Rönkkö eivät itse olisi koskaan osanneet ajatella. Idea asiakkailta kiitosta keränneistä pyöreistä pöydistä tuli E. Ahlströmiltä, samoin kirkkaan oranssin sävyn käyttäminen yksityiskohdissa. Yrittäjillä ei myöskään ollut ratkaisuja siihen, miten tilasta saadaan suljettua ulkopuolelle ne asiat, joita asiakas ei halua katsella. Näkymä parkkitaloon suljettiin lopulta valoverholla Hakalan ehdotuksesta.

- Sisustuksemme on kerännyt paljon hyvää palautetta asiakkailta. Kokonaisuudesta tulee se olo, että olisimme ulkomailla, aivan jossakin muualla kuin Järvenpään keskustassa. Ihan kaikkia suunnitelman osia emme toteuttaneet kirjaimellisesti, mutta E. Ahlströmin kantava ajatus on pysynyt muuttumattomana, Lehikoski sanoo.


Matalat lautaset ovat Finca Sandstone -mallia ja syvä lautanen on Seraxin Surface -sarjaa. Eri sarjojen astioita voi huoletta sekoitella keskenään. Kulhot ovat Serax Surface- ja Playground Sea-sarjoista.

Luovaa leikkiä Creative Studiolla

Kuortaneenkadulla sijaitseva E. Ahlströmin Creative Studio on Lehikoskelle mieluisa vierailukohde. Hän tuntee siellä itsensä eri tavalla luovaksi kuin normaalissa ravintolaympäristössä. Lehikoski kiittelee poikkeuksellista valikoimaa, josta löytyy hienosti niin klassisempaa tyylisuuntaa kuin toistakin ääripäätä.

- Creative Studiolla omat ajatukseni heittävät usein kärrynpyörää ja lopulliset valinnat ovat aivan toiset, kuin aluksi päässäni kuvittelin.

Björkengrenin mielestä onnistuneinta Bisto en Placen projektissa oli kokonaisuus. Rohkea värimaailma sekä erottuva ja mieleen jäävä sisustus ei ole tusinatavaraa. Upea street view -tapetti, sisällä olevat korkeuserot ja iso laatoitettu takka ovat uniikkeja yksityiskohtia. Tärkeintä kuitenkin on, että ravintola on liikeideansa näköinen kokonaisuus.

- Työskentely Sarin ja Saulin kanssa oli ihanaa ja avointa. He ovat ajan hermolla ja helposti lähestyttäviä. Heillä oli alusta asti selkeä suunta, mihin yhdessä lähdemme, Björkengren sanoo.

Lehikoski oli erityisen tyytyväinen siihen, että asiakkaan ei tarvinnut kantaa huolta aikatauluista ja toimitusajoista. E. Ahlströmin ammattilaiset ymmärsivät ottaa ylimääräistä koppia kaikista eteen tulevista asioista.

- Haasteita tulee aina isoissa projekteissa, mutta saimme niihin heti Sarilta erilaiset ratkaisuehdotukset. Emme jääneet prosessin kanssa missään vaiheessa yksin ja työskentely oli välitöntä, lämmintä ja huolehtivaa. Tärkeintä on kuitenkin asiakkaidemme palaute ja se, että he kokevat tilan viihtyisäksi. On hienoa, että onnistuimme siinä yhdessä E. Ahlströmin kanssa, Lehikoski kertoo.


Ravintolasalin näkymät tylsähköön parkkitaloon suljettiin läpikuultavilla valoverhoilla. Ne ovat peittävä, mutta samalla kevyt ja ilmava ratkaisu. Kalusteet räätälöitiin juuri Bistro en Placen tyyliin sopivaksi.

Kopioi Bistro en Placen tyyli

Syksyllä 2022 avautunut Bisto en Place on yksi Järvenpään uusimmista ravintoloista. Sisään astuessa asiakas tuntee olevansa keskellä rankalaista bistroa, ripauksella modernia twistiä. Ravintolan kalusteet ovat räätälöityä varta vasten Bistro en Placeen. Creative Studion laajan valikoiman keskellä lopullisiksi astioiksi ravintolaan valikoitui esimerkiksi Churchillin Stonecast Plume- ja Stonecast Patina-astioita, Libbeyn Everest-juomalasit ja Chef&Sommelierin Sequence-viinilasit.

Tutustu Bistro en Placeen

Korttelibistro Järvenpäässä: https://www.bistroenplace.fi/

 

Teksti: Vivi Wihanto

Kuvat: Mikko Kaaresmaa

Toggle Nav
Ostoskori