Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Kattaus- ja sisustustrendit 2023


Tammikuu 2023

Vuoden 2023 trendejä sävyttää epävarmuus maailman tilanteesta. Trendeistä puhutaan usein kevyinä teemoina, mutta nyt niihin liittyy epävarmuutta tulevasta koronapandemian jälkeen ja sodan jatkuessa Euroopassa. Epävarmuudesta ja jopa pelosta huolimatta, trendeistä löytyy myös lämpöä, aitoutta ja hyvinvointia. Tämä trendikatsaus perustuu trendianalyytikko Susanna Björklundin trendiesitykseen.

Kestävä tulevaisuus

Ihmisten kulutuskäyttäytyminen on luultavasti lopullisesti muuttunut koronapandemian ja maailman tilan vuoksi. Pakotetun digiloikan vuoksi teemme nykyään verkko-ostoksia enemmän ja ilmastonmuutos on tehnyt meistä vastuullisempia ja tietoisempia kuluttajia. Ehkä jokainen meistä miettii, miten itse voi edistää kestävää kehitystä.

Me E.Ahlströmillä olemme yhdessä Astiakorjaamon kanssa kehittäneet AINIA®-kiertotalouspalvelun, jossa käytöstä poistetut ja rikkinäisetkin astiat ennallistetaan uutta vastaaviksi. AINIA®-astian hiilijalanjälki on 90 % pienempi verrattuna uuteen.


AINIA®-astiat ovat yhtä kestäviä ja turvallisia kuin uudet, ja niiden hiilijalanjälki on 90% pienempi uuteen astiaan verrattuna.


Viime aikoina on käynyt selväksi, että kuluttajat yhä enenevissä määrin arvostavat brändejä ja tuotemerkkejä, jotka ovat läpinäkyviä toiminnassaan. Vastuullisuus on ollut arvoissamme E.Ahlströmillä jo pitkään. Tiedämme, että muutos ei tapahdu hetkessä ja vastuullisia tekoja tehdään asia kerrallaan, mutta yhdessä onnistumme varmasti - sillä yhdessä olemme enemmän. Olemme erityisen onnellisia siitä, että päämiehemme ovat sitoutuneet samoihin kestävän kehityksen mukaisiin arvoihin kuten mekin, ja vastuullisuus näkyy heillä vahvasti niin tuotannossa kuin tuotekehityksessä. Ajatuksiamme vastuullisuudesta voit lukea lisää Hyvillä valinoilla kohti vastuullisempaa tulevaisuutta-artikkelistamme.

Esteettinen kokemus edistää hyvinvointia

Koronapandemian aiheuttaman sulkutilan aikana moni harrastus, esimerkiksi kädentaidot ja liikunta, nousivat suosioon ja sama pätee myös kokkaukseen. Nyt monesta kotikeittiöstä löytyy huippukokkeja, jotka haluavat kokeilla rohkeasti uusia reseptejä ja menetelmiä. He arvostavat hyvien raaka-aineiden lisäksi laadukkaita keittiötarvikkeita. Jos kokkaus- ja kattamishommat ovat sinulle sydämen asia, oletkin juuri oikeassa paikassa, sillä verkkokaupastamme saat hankittua samoja välineitä ja astioita, joilla tuhannet ammattilaiset kokkaavat päivittäin ja joiden nimiin ammattilaiset ovat vannoneet jo vuosisadan.

Nämä harrastukset ovat tuoneet elämäämme haastavina aikoina iloa ja hyvinvointia. Kun olet onnistunut loihtimaan upean illallisen, tunnelman viimeistelee kaunis kattaus. Vuoden 2023 trendeissä ankeuden vastatrendiksi onkin nimetty estetiikan merkitys. Tutkimuksissa on osoitettu, että kauniilla esineillä ja ympäristöillä on positiivisia vaikutuksia myös emotionaaliseen hyvinvointiin. Esteettisen kokemuksen positiivinen emotionaalinen vaikutus myötävaikuttaa myös mielialaan ja välillisesti edistää terveyttä ja hyvinvointia. Ja me olemmekin jo pitkään julistaneet tätä ilosanomaa omalla alallamme, sillä mitä on ateria ilman kaikin aistein koettua tunnelmaa? Vain syömistä. Olemmekin keränneet kattausideoita inspiraatioksi arkeen ja juhlaan.


Degrenne välittää ranskalaista elämästä nauttimisen kulttuuria astioihin, aterimiin ja tarjoilutuotteisiin.


Kiiltokuvamaisen täydellisyyden rinnalle on noussut aitous ja empaattisuus. Palataan perusasioiden äärelle ja mietitään mikä todella on tärkeää. Synkästä maailman tilanteesta huolimatta värejä näkee nyt paljon ympärillämme sisustuksessa ja myös astioissa. Leikkisyys, yllätyksellisyys ja jopa hullunkurisuus on ehkä juuri sitä, mitä me tässä hetkessä kaipaamme. Myös astiavalinnoissa tämän voi pitää mielessä: Korvaisiko sen valkoisen, pelkistetyn astiaston uniikeilla, eri värisillä ja muotoisilla tuotteilla, joista jokainen voi valita juuri sen oman suosikin? Alkaisiko aamu paremmin kahvilla kauniista kupista? Tai olisiko valmistujaisjuhlissa se yksi katseenvangitsija, joka loihtii tilan tunnelman?


HKliving on hollantilainen sisustusbrändi, jonka valikoimiin kuuluu kauniita astioita (kuva vasemmalla), kattaustuotteita ja somisteita, aina viimeisimpien trendien mukaisissa väreissä ja muodoissa.


Vuonna 2023 nähdään väriskaaloja, jotka törmäyttävät sovinnaisuutta. Taivaansininen, toffee, punainen ja ruskea. Pehmeyttä ja pyöreyttä muodoissa sekä erilaisia pintastruktuureja materiaaleissa. Tummia väriskaaloja, ultramariinin sininen ja terra saavat kontrastia räiskyvän oranssista. Sekä vaaleita sävyjä, jossa viininpunainen toimii kontrastina vihreän eri sävyille ruohonvihreästä oliiviin.

Ihanan inspiroivaa ja leikkisää vuotta 2023!

 

Kuvat: Karoliina Jääskeläinen, E.Ahlström, Anna Fogenstad

Toggle Nav
Ostoskori