Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Sataman Viilu


Jaska Lahti, ravintolapäällikkö

Sataman Viilu, Jyväskylä

 

Saimme Sataman Viilun ovet auki ja saunat kuumaksi kesäkuun alussa. Jyväskylässä on jo vuosia haaveiltu sataman kehittämisestä, sillä alueen vireydellä on merkitystä niin paikallisille kuin matkailullekin. Viilun myötä Jyväskylä hyppäsi tosissaan mukaan Suomessa käynnistyneeseen saunaravintolabuumiin Helsingin Löylyn, Tampereen Kuuman, Kuopion Saanan ja Ähtärin Kiulun rinnalle.


Sataman Viilu Jyväskylässä tarjoaa monta syytä tulla vierailulle nauttimaan elämän hyvistä hetkistä. Kuvassa ravintolapäällikkö Jaska Lahti, apulaisravintolapäällikkö Kaija Ryynänen ja keittiömestari Karri Hokkanen.


Sijainti ja maisemat ovat parasta mitä Jyväskylä voi tarjota. Keskusta, Paviljonki ja Matkakeskus ovat aivan vieressä, kuten myös koko ajan kehittyvän sataman muut palvelut. Viiluun voi saapua myös omalla veneellä.

100-paikkaisen à la carte -ravintolan, kahvilan sekä kokous- ja juhlatilojen lisäksi Viilusta löytyy kolmen saunan ainutlaatuinen saunamaailma, josta on pääsy niin porealtaille kuin järvivesialtaalle. Kesäisin ulkoalueella toimii myös 300 asiakaspaikan terassi. Liiketoiminnassa Jyväskylän kaupunki toivoi vahvasti ympärivuotisia palveluita, sillä ne ovat tähän asti satamasta puuttuneet. Odotamme jo innolla talven ulkoilijoita, retkiluistelijoita ja avantouimareita. Myös pikkujoulukaudesta on tulossa virkeä, sillä yläkerran juhlatilat ovat jo loppuun varatut.

Viilun ruokalistalla maistuu kotimaisuus ja keskisuomalaisuus. Annoksissa käytetään sesongin mukaan lähituottajien järvikalaa ja lihaa −kuten Kivijärven kuhaa sekä fasaania ja peuraa Vilppulasta, juustoja, juureksia, marjoja ja sieniä. Meillä on myös omat leipurit, jotka valmistavat sekä kahvilan että kokoustarjoilujen suolaiset ja makeat tuotteet.

Viilun 3 kohokohtaa

  • Upea miljöö, rohkea arkkitehtuuri ja täydellinen sijainti. Viilusta on mahtavat näkymät niin Jyväskylän kantakaupunkiin kuin luontoon ja järvimaisemiin.
  • Meidän jengi! Porukasta tuli juuri sellainen, jota kevään rekrytoinneissa haimmekin. Pyyteettömiä arjen sankareita, jotka ovat ylpeitä työstään ja tekevät parhaansa joka päivä toisiaan arvostaen ja auttaen.
  • Monipuolisuus ja mahdollisuudet. Viilu tarjoaa monta syytä tulla vierailulle nauttimaan elämän hyvistä hetkistä. Aamukahville aurinkoon, lasilliselle töitten jälkeen, illalliselle, kokoustamaan tai juhlimaan. Ja mikä parasta, sauna on aina lämmin!

Viilun ruokalistalla maistuu kotimaisuus ja keskisuomalaisuus. Astivalinnoilla haluttiin korostaa rakennusta ja miljöötä.


Astiavalinnoissa lähdimme operoimaan muutaman ison toimijan kanssa kertoen Viilun vaatimuksista. E.Ahlström ja Anne ymmärsivät toimintamme heti alkumetreiltä asti. Yhteinen sävel löytyi nopeasti ja helposti. Se vahvistui entisestään, kun tulimme Creative Studiolle ja meille oli laitettu valmiiksi erilaisia vaihtoehtoja, joista sitten pääsimme valitsemaan sitä punaista lankaa Viilun tarpeisiin. Tästä tavasta toimia tuli tosi huomioitu olo. Meitä kuunneltiin hienosti ja sen lisäksi oli vaihtoehtoja, joista valita.

Myös isot volyymimme oli hienosti huomioitu: kestävyys ja käytännöllisyys kulkivat mukana taustalla, mutta eivät määritelleet valintoja, vaan saimme juuri haluamamme volyymin vaatimukset huomioiden. Arvostan suuresti Annen henkilökohtaista otetta ja kumppanuutta Viilun astiavalinnoissa.


Koko astiarepertuaari toimii hienosti yhdessä, eivätkä eri tilanteisiin tarkoitetut tuotteet riitele keskenään.


Tunnelmataikuri työssään

Anne Pudas, avainasiakaspäällikkö

Sataman Viilu oli hieno ja ihana projekti toteuttaa. Jaskalla, Karrilla ja Kaijalla oli selkeät suunnitelmat, joihin oli helppo tarttua. He olivat liikkeellä oikea-aikaisesti ja heillä oli näyttää toteen, millaisesta paikasta ja konseptista oli kysymys. Visio oli selkeä: avataan upea, paikallisia raaka-aineita suosiva saunaravintola Jyväskylän satamaan, jossa uudisrakennuksen rohkea arkkitehtuuri sekä ympäröivä luonto ovat vahvasti läsnä.

Tunnelma taiottiin esiin miljöötä ja rakennuksen väritystä korostavilla astioilla kuten Churchillin Bamboo -lautasilla ja Playgroundin kivisillä, pienillä voiastioilla. Huomioimme valinnoissa myös Viilun monipuoliset toiminnot: koko astiarepertuaari toimii hienosti yhdessä, eivätkä eri tilanteisiin tarkoitetut tuotteet riitele keskenään, vaan muodot, materiaalit ja värit soljuvat mukavasti yhteen luoden kauniin ja toimivan kokonaisuuden.100-paikkaisen á la carte -ravintolan, kahvilan sekä kokous- ja juhlatilojen lisäksi Viilusta löytyy kolmen saunan ainutlaatuinen saunamaailma, josta on pääsy niin porealtaille kuin järvivesialtaalle.


Teksti: Kati Laszka

Kuvat: Taina Ristikivi / Kamua

https://satamanviilu.fi/ 

Toggle Nav
Ostoskori