Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Kesäjuhlat by Meri-Tuuli

Näin rakennat juhlabuffan rennosti ja näyttävästi

Ruoka-alan monitaituri Meri-Tuuli Väntsi rakastaa kutsua ihmisiä koolle ja viihdyttää ruolla ja juomalla - tämä intohimo on alunperin kuljettanut hänet ruoka-alalle!

"Esillepano, kattaus ja maut pitää kaikki saada soimaan yhdessä, ja parhaat syntyy, kun tekee tämän kaiken omalla tyylillään", Meri-Tuuli vinkkaa.

Meri-Tuuli valitsi E.Ahlströmin valikoimasta astioita ja kattaustarvikkeita, ja rakensi niillä hurmaavan kesäisen buffan. Rapucocktailit laitetaan esiin coupé-samppanjalaseihin ja Hobstar-laseista nautitaan kylmä palsternakkakeitto. Salaatteina on marinoituja herkkusieniä ja fenkolia sekä vihreitä tomaatteja suolasitruunan kanssa. Esillepanoihin näyttävyyttä tuo erilaiset tasot, levyt ja korokkeet, joilla buffan eri ruoat saa nostettua parhaiten esille.

"Muista siis juhlapöytää kattaessa miettiä myös korkeuksia! Ja kyllä, meillä on kotona muutamia korokkeita, koska illallispöytäkin näyttää ihan erilaiselta kun osan ruoista asettaa jalustalle" Meri-Tuuli ohjeistaa.

Tutustu Meri-Tuulin suosikkituotteisiin, inspiroidu ja rakenna oma juhlabuffet E.Ahlströmin verkkokaupan tuotteilla.


Kesäiseen buffapöytään sopii värit, kuviot ja erilaiset materiaalit.

Parhaat reseptit kesäbuffaan

Savumuikkutahnaa ja tomaattia

kahdeksalle

1 iso hapanjuurileipä

hyvää oliiviöljyä

1 kg coeur-du-boeuf -tomaatteja tai muita mehukkaita kauden tomaatteja

sormisuolaa, yrttejä

 

200g purkki savumuikkuja (valutettuna 150g)

1 dl majoneesia

½ sitruunan kuoriraaste ja 1 rkl sitruunan mehua

ripaus jauhettua valkopippuria

ripaus suolaa

 

1. Avaa purkki ja valuta savumuikut. Laita ne majoneesin kanssa yleiskoneeseen ja soseuta sileäksi. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja mausta ruokalusikallisella sitruunamehua ja ripauksella valkopippuria. Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Jäähdytä. 

2. Viipaloi hapanjuurileipä, pirskottele pintaan oliiviöljyä ja paista viipaleet rapeiksi 200-asteisen uunin yläosassa, noin 5 minuuttia. Viipaloi tomaatit. 

3. Levitä leipäviipaleille kalatahnaa ja sen päälle tomaattia. Ripota tomaateille oliiviöljyä ja halutessasi pieni sormisuola. Koristele yrtein.

 

Mortadellaa & kaalia

Kahdeksalle 

 

200 g Mortadellaleikettä

n. 100 g Rucolaa

oliiviöljyä

 

Coleslaa

1 varhaiskaali

2 tl suolaa

3 rkl valkoviinietikkaa

2 rkl majoneesia

70 g parmesanjuustoa

 

1. Poista kaalin kova jalka ja suikaloi kaali niin ohuesti kuin saat, esimerkiksi mandoliinilla. 

2. Laita kaali isoon kulhoon ja ripottele suola päälle. Sekoita coleslaw käsin, rutistellen kaalia voimakkaasti. Rutistelun jälkeen lisää etikka ja majoneesi ja laita kylmään vetäytymään ainakin tunniksi. 

3. Ennen tarjoilua raasta sekaan 50 g parmesanjuustoa ja sekoita colwslaw vielä kerran pohjaa myöten. Tarkista maku; lisää tarvittaessa suolaa tai etikkaa ja myös muita mausteita oman maun mukaan. 

5. Kasaa coleslaw tarjoiluvadeille ja sen päälle hyvä kerros pestyä rucolaa. Irroita mortadellasiivut toisistaan ja aseta ilmavasti rucolan päälle, niin että annos on korkea, kolmikerroksinen vuori. Viimeistele oliiviöljyllä, mustapippurilla ja raastamalla annoksen päälle lisää parmesanjuustoa. 

 

Herkkusieni-fenkolisalaatti

kymmenelle

 

600 g fenkolia

2 rkl dijon-en-grains -sinappia

½ dl valkoviinietikkaa

1 dl oliiviöljyä

1 rkl kuivattua rakuunaa

1 tl fenkolin siemeniä

2 valkosipulin kynttä

1 appelsiinin mehu ja kuoriraaste

n. 2 tl suolaa

mustapippuria

700 g herkkusieniä

Tilliä, lehtipersiljaa tai tuoretta meiramia

roseepippuria

 

1. Suikaloi fenkoli ohuenohueksi ja laita isoon kulhoon kylmään veteen, nosta jääkaappiin. 

2. Sekoita ison kulhon pohjalla sinappi, valkoviinietikka, oliiviöljy, rakuuna ja fenkolin siemenet. Raasta sekaan valkosipulin kynnet, appelsiinin kuori ja purista mukaan myös appelsiinin mehu. Sekoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla. 

3. Suikaloi herkkusienet ohuen ohuiksi, laita sivuun 2 dl herkkusieniviipaleita koristeluun ja lisää loput kastikkeeseen. Pyöritä nuolijalla niin että herkkusienet sekoittuvat kastikkeeseen hyvin, mutta koita sekoittaa hellävaraisesti jotta sienet eivät mene silpuksi. Peitä kelmulla ja nosta kylmään marinoitumaan, jopa seuraavaan päivään. 

4. Ennen tarjoilua valuta fenkoli hyvin ja kuivaa salaattikuivurilla. Sekoita suikaleet herkkusieniin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa etikkaa ja suolaa. 

5. Jaa salaatti tarjoilukulhoihin, viimeistele sivuun otetuin herkkusieniviipalein, tuorein yrtein ja roseepippurein. 

 

Rapucocktail Bloody Mary 

kuudelle

 

2 dl tomaattipassataa

2 tl (tuoretta) piparjuuriraastetta

2 tl sokeria

1 rkl sitruunan mehua

4 cl Vodkaa

2 dl majoneesia

1 rkl Worcestershirekstiketta

n. 2 tl Tabascoa

ripaus sellerisuolaa

mustapippuria

paprikajauhetta

100 g kylmäsavulohta

250 g käsinkuorittuja norjalaisia katkarapuja

Shisolehtiä tai muita yrttejä

 

1. Yhdistä passata, piparjuuriraaste, sokeri, sitruunamehu ja vodka kulhossa. Sekoita minuutin verran, jotta sokeri liukenee. Lisää majoneesi ja sekoita sileäksi. Mausta Worcestershirekastikkeella, Tabascolla ja sellerisuolalla. Tarkista maku ja säädä tulisuutta, hapokkuutta ja umamia (Worcester) oman maun mukaan. -Huom! Seos suolaantuu lisää ravuista ja lohesta, joten älä vielä lisää suolaa. 

2. Pilko puolet kylmäsavulohesta pienenpieneksi ja sekoita ne sekä puolet ravuista pinkkiin kastikkeeseen. Laita jääkaappiin maustumaan. 

3. Ota pinkki rapukastike kylmästä, sekoita hyvin ja tarkista suola. Kokoa rapucocktailit jakamalla rapukastike lasihin ja viimeistelemällä ne lohella ja ravuilla sekä haluamallasi yrtillä.  

 

Vihreä tomaattisalaatti

kuudelle

 

1 hopeasipuli (tai kaksi pientä keltasipulia)

1 tl suolaa

2 rkl väkiviinaetikkaa

1 kg vihreitä kirsikkatomaatteja (vihreä lajike) tai muita perinnetomaatteja, esim. sekoitus

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

2 tlk kikherneitä 

2 rkl punaviinietikkaa

1 suolasitruuna

mustapippuria

6 shisolehteä (tai muuta haluamaasi yrttiä)

Laadukasta oliiviöljyä

Tuoretta minttua

 

1. Kuori ja suikaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Laita renkaat kulhoon ja mittaa päälle suola ja etikka. Lisää kylmää vettä kunnes sipulit peittyvät. Sekoita muutaman kerran ja laita renkaat jääkaappiin maustumaan. 

2. Leikkaa tomaatit: pienemmän kirsikkatomaatit puoliksi, isommat neljään lohkoon ja normaalikokoiset tomaatit lohkoiksi. Laita tomaatit isoon kulhoon ja ripottele päälle sokeri ja suola. Sekoita. 

3. Valuta kikherneet ja huuhtele ne hyvin kylmällä vedellä. Lisää tomaattien joukkoon. Lisää myös etikka. Hienonna suolasitruuna ja sekoita tomaatteihin, kaavi mukaan leikkuulaudalta myös sitruunan tahmea liemi! Hienonna shisolehdet ja lisää salaattiin. Rouhi päälle mustapippuria. Sekoita hyvin pohjaa myöten. Laita kylmään marinoitumaan tai tarjoa heti. 

4. Kumoa salaatti tarjoiluvadille, kaada päälle pohjan mehukas liemi ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Viimeistele mintulla. 

Rakenna kesäbuffa kuten Meri-Tuuli Väntsi

  1. hobstar-juomalasi-35-cl-1
    Hobstar-juomalasi 35 cl
    5,44 €

Katso kaikki kattaustuotteet.


Lisää ideoita ja inspiraatiota

Lue myös artikkelimme Meri-Tuulin kalahampurilaiset sekä Pizza & Bubbles by Meri-Tuuli Väntsi.

 

Kuvat ja reseptit: Meri-Tuuli Väntsi

Toggle Nav
Ostoskori