Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Sampotalon henkilöstöravintola (Turun ammatti-instituutti)

Uniikki lounasravintola Turun kattojen yllä

E.Ahlströmin asiakkaiden joukosta löytyy myös julkishallinnon edustajia. Yksi uusimmista valmistuneista kohteista sijaitsee Turussa Yliopistonkadulla, jonka asiakkaita ovat Turun kaupungin konsernihallinnon työntekijät.


E.Ahlströmin myyntineuvottelija Irje Toivokainen (oik.) ja avainasiakaspäällikkö Tuomas Niemeläinen olivat tyytyväisiä yhteistyöhön Turun ammatti-instituutin ravintolapäällikkö Mari Jämsenin kanssa. Yhteydenpito oli koko projektin läpi sujuvaa ja helppoa.


Turun keskustan sydämessä, Yliopistonkadun varrella sijaitsee arkkitehti Erik Bryggmanin suunnittelema Sampotalo. 1930-valmistuneen suojellun arvorakennuksen vuokralaisena toimii Turun kaupunki, ja sen ylimmässä kerroksessa sijaitsevasta henkilöstöravintolasta kantautuvat upeat näkymät läpi Turun keskustan Tuomiokirkolle asti.

Sampotalo avautui mittavan peruskorjauksen jälkeen vuoden 2023 elokuussa. Samalla avautui myös uusittu ravintola. E.Ahlströmillä on takaan jo useamman vuoden historia Turun kaupungin yhteistyökumppanina, joten tunnelmataikurit olivat ykkösvaihtoehto myös uudistuneen ravintolan astioita ja somisteita suunniteltaessa.

- Meillä oli alusta asti selvät sävelet ja tiesimme tarkkaan, mitä tarvitsemme. Siitä huolimatta koin tosi tärkeäksi, että pääsimme katsomaan vaihtoehtoja itse E.Ahlströmin creative studiolle. Halusin ehdottomasti nähdä, miltä eri sävyt näyttävät luonnonvalossa, miltä astiat tuntuvat kädessä ja katsoa, miten korkea on lautasen reuna ilman viivoittimella mittaamista, Turun ammatti-instituutin ravintolapäällikkö Mari Jämsen sanoo.


Sampotalo on suojeltu rakennus, joten sen pintoihin ei saanut kiinnittää mitään, mistä jää jälkiä. Katto on arkkitehti Erik Bryggmanin vuonna 1938 suunnittelema. 

Astiasarjan jatkuvuus avainasemassa

Koska kyseessä on suojelukohde, piti valinnat miettiä tarkkaan harkiten. Vaaleaan parkettiin, Bryggmanin suunnittelemaan kattoon sekä valaisimiin ei ollut lupa koskea, eikä rakenteisiin saanut teipata, liimata, ruuvata tai kiinnittää mitään. E.Ahlströmin avainasiakaspäällikkö Tuomas Niemeläisen ja myyntineuvottelija Irje Toivokaisen ammattitaidon avulla tilaan löytyi somistevaihtoehtoja, joita pystyy jopa helposti siirtämään.

- Asiakas toivoi astioihin harmonista, luonnonläheistä ja lämmintä sävymaailmaa, ja löysimmekin nopeasti yhdessä täydelliset vaihtoehdot. Lisäksi kauttamme toimitettiin aterimet, astiat keittiöön ja buffetpöytään sekä viherkasvit ja pöytätelineet, joilla saa helposti näyttävyyttä tilaan, Irje Toivokainen vinkkaa.

Ravintolan kautta lähtevät myös kaikki Sampotalon kokouskahvitukset, ja niille haluttiin oma parempi astiasto, joka erottuu selkeästi salin vastaavista. Astioiden valintoja tehdessä tärkeä kriteeri oli pinottavuus. Astioiden säilyttäminen päällekkäin säästää arvokasta säilytystilaa. Lisäksi Mari Jämsen painotti valinnoissa astiasarjan jatkuvuutta – niiden tuotannon tulisi jatkua takuuvarmasti pitkälle tulevaisuuteen, jotta astioita voidaan tarvittaessa uusia tai hyödyntää muissa Turun ammatti-instituutin kohteissa.

- E.Ahlströmillä on huikea valikoima erilaisia vaihtoehtoja. Irjen loistavan ammattitaidon avulla löysimme täydelliset astiat, sillä hän osasi ehdottaa meille juttuja, jotka toimivat takuuvarmasti ja ovat myös yhdisteltäviä.


Sampotalossa työskentelee 700 henkilöä, muun muassa Turun pormestaristo, rakennusvalvonnan ja TE-keskuksen henkilökuntaa. Henkilöstöravintolassa on tarjolla aina runsas salaattipöytä. Buffetpöydän astioiksi valittiin APS:in Zen-kulhot ja Guzzinin Tierra-kulhot.

Vuosikymmenien kokemus tuo luotettavuutta

Jämsenin mielestä E.Ahlströmin vahvuuksia on upea creative studio, jossa astioita pääsee tunnustelemaan itse ja vaatteita sovittamaan rauhassa oman aikataulun mukaan. Hän arvostaa myös yrityksen hyviä ja luotettavia hankintakanavia. E.Ahlströmillä on takanaan monien vuosikymmenien yhteistyö Euroopan parhaimpien tavarantoimittajien kanssa, ja heidän kanssaan työskentely tulee jokaiselle henkilökunnan jäsenelle kuin selkärangasta.

Kopioi Sampotalon henkilöstöravintolan tyyli

Sampotalon henkilöstöravintolan salissa on skandinaavinen tunnelma, jota tuovat vaalea puu, lasi ja mustan sävyt. Maanläheisillä vihertävät astiat tuovat tilaan väriä, ja kokonaisuudesta tuli harmoninen.

Kotikokkaaja, osta Sampotalon henkilöstöravintolan tuotteet kuluttajakaupastamme.


Teksti: Vivi Wihanto

Kuvat: Mikko Kaaresmaa

Toggle Nav
Ostoskori