Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Solo Sokos Hotel Torni


Samuli Sidensnöre, ravintolapäällikkö

Solo Sokos Hotel Torni, Helsinki

Helsingin keskustan maamerkki, Solo Sokos hotelli Torni avasi ovensa täysin uudistettuna huhtikuussa.

Yli kaksi vuotta kestäneessä hankkeessa hotelli ravintoloineen uudistettiin keittiöstä kattobaariin. Tallella ovat huikeat näköalat, historialliset yksityiskohdat ja tarinat sekä Tornin taidekokoelma, joka nostettiin nyt näkyvämpään rooliin. Palvelemme vieraitamme 154 huoneen ja viiden ravintolan kokonaisuudella, joissa panostamme uniikkiin ja näyttävään sisustukseen ja henkilökohtaiseen palveluun.


Tornin kohokohdat

  • Ateljee Bar on muutettu kaksikerroksiseksi, ja uutuutena 12. kerroksessa tarjoillaan All Day Tea eli iltapäivätee meidän omalla konseptillamme, jossa mieleisensä suolaiset ja makeat voi valita meille räätälöidystä ja mittatilaustyönä valmistetusta tarjoilukärrystä.
  • American Bar, jonka pyöreä baaritiski on palautettu alkuperäiselle paikalleen kupolikaton alle. Vuodesta 1960 toiminut baari on historiallinen cocktailpaikka, jossa lukuisat kaupungin parhaat baarimestarit ovat saaneet oppinsa.
  • Moderni brasserie OR, joka tarjoaa kasvis- ja kalapainotteisia annoksia laadukkaista ja sesongin mukaisista raaka-aineista Yrjönkadun ja Kalevankadun kulmassa. Ravintolan erikoisuus on näyttävä raw bar, josta kokilta voi tilata esimerkiksi ostereita, alkupaloja ja jälkiruokia. ORissa tarjoamme myös aamiaisen.

Hotellin taiteellinen ja hieman boheemikin tunnelma on säilynyt kautta vuosikymmenten. Tämän uniikin hengen ja art deco -tyylin vahvistaminen oli yksi uudistuksen johtoajatuksista. Se näkyy aikakauden henkeen sopivissa väreissä, kuoseissa ja materiaaleissa, marmorilaatoituksissa, puupaneloinneissa ja valaisimissa. Käytävillämme soiva musiikki on Petri Alangon käsialaa. Teos kuvaa hotellin yhtä vuorokautta – sitä, mitä Tornissa tapahtuu aamun viipyilevistä tunneista illan samppanjalasien kilistykseen.

Tavoittelimme art deco-henkeä myös astiavalinnoissa ja toiminnallisuuden lisäksi kriteereinä olivat värikkyys, muotokieli, persoonalliset mahdollisuudet esillelaittoon sekä pienet, tornimaiset yksityiskohdat kuten Virvan ideoimat logot viinilaseihin. Logo on tyylikäs yksityiskohta, joka toimii samalla kaatomerkkinä helpottaen palvelua.

Yhteistyö E.Ahlströmin kanssa oli tiivistä ja laajasta valikoimasta löytyi monta hyvää ratkaisua palvelukonseptiemme tueksi. Paljon positiivista palautetta ja huomioita ovat saaneet huonepalveluun mittatilaustyönä valmistetut tarjottimet, joiden kääntyvien jalkojen avulla aamiaisen nauttiminen vuoteessa on juuri sitä pientä luksusta, jota haluamme tarjota. Myös muut huoneisiimme valitut astiat tukevat tätä ajatusmaailmaa kuten elegantit, kultaisilla yksityiskohdilla koristellut karahvit. Ne ovat tyylikkäät, ja niillä on myös käytännön merkitys, kun kannustamme vieraitamme nauttimaan maailman parasta hanavettä. Nämä persoonalliset ratkaisut ovat osa sitä kokonaisuutta, jolla voimme allekirjoittaa sloganimme ”jälleen uutta Tornissa”. Tätä onnistunutta yhteistyötä on varmasti helppo jatkaa myös tulevaisuudessa.


Tunnelmataikuri työssään

Virva Hyykoski, avainasiakaspäällikkö, E.Ahlström

 

  • Torni oli kokonaisuus, jossa astiavalintojen toivottiin tukevan monia eri toimintoja ja palvelukonsepteja aina huoneista baareihin asti. Kaikkeen tekemiseen pyrittiin ideoimaan yksilöllisiä elementtejä niin kattauksen, tarjoilun kuin esillepanon osalta.
  • Konseptia ja tunnelmaa käytiin ensin läpi mood boardien kautta, joista välittyi hienosti Tornin taiteellinen, boheemi ja uniikki ”Art deco meets bohemian” -tyyli. Astioihin haettiin väriä, printtejä ja pientä leikkisyyttäkin, joka näkyy esimerkiksi huonepalveluun valitussa Seraxin Ottolenghi -lautasissa.
  • Valikoimistamme löytyi hienosti myös laadukkaat, ammattikäyttöön suunnitellut baaritarvikkeet kuten trendikkäät jiggerit eli kääntömitat, tippapullot, sekoituslasit ja shakerit sekä tyylikkäät lasit erilaisille juomille ja cocktaileille.
  • Toteutimme Torniin myös räätälöityjä ratkaisuja. Ne tukivat minusta hienosti tuota Samulin mainitsemaa ”jälleen uutta Tornissa” -ajatusta. Puuseppämme tammesta valmistamat aamiaistarjottimet sekä tarjoiluvaunu toivat hotelliin hienon, kansainvälisen tuulahduksen ja persoonallisen lisän palveluun.

 

Teksti: Kati Laszka

Kuvat: Solo Sokos Hotel Torni ja Elina Manninen

www.sokoshotels.fi/fi/helsinki/solo-sokos-hotel-torni

 

Toggle Nav
Ostoskori