Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Miriam's kahvila

Miriam Laitinen, toimitusjohtaja ja yrittäjä
Kahvila Miriam's
Jyväskylä

Haaveilin kahvilan perustamisesta jo 13-vuotiaana. Tykkäsin leipoa ja kehitellä uusia reseptejä sekä kierrellä kahviloita Suomessa ja ulkomailla perheen kanssa reissatessa.

Siitä huolimatta ensimmäinen yritykseni ei ollut kahvila, vaan päiväkotiruokaa valmistava Kanaemon Keittiö, jonka pistimme veljeni kanssa pystyyn 10 vuotta sitten.

Olin 19-vuotias nuori yrittäjä ja ymmärsin kahvilahaaveen kaipaavan vielä muutaman lisävuoden ja sopimusruokailun takaavan tasaisemmat tulot. Myös kahvilan alkuinvestoinnit ja epävarmuus asiakasmääristä mietityttivät.

Kahdeksan vuotta sitten aika oli kypsä kahvilalle ja Miriam’s avattiin Jyväskylän Torinkulmaan. Tunnelmaa ja sisustusta inspiroivat ne nuorena nähdyt, keskieurooppalaiset kahvilat, joissa jokainen yksityiskohta on tarkkaan mietitty. Myös pöytiintarjoilu oli juttu, jota ei paikallisesta kahvilamaailmasta vielä juuri löytynyt.

Alkuperäinen, noin 40 hengen tila laajeni kesäkuussa puolella, kun saimme seinän takaa saman verran uutta tilaa.

Parasta Miriam'sissa

  • Olen aina ollut ylpeä Miriam’sin hyvästä tunnelmasta ja mieleen jäävästä kahvilaelämyksestä.
  • Meillä on täällä ihana työporukka, joista jokainen saa olla oma itsensä ja tehdä työtä vahvuuksiaan hyödyntäen.
  • Persoonallisuus näkyy myös itse valmistetuissa tuotteissamme, joista iso osaa sopii myös erilaisia ruokavaliota noudattaville.

Inspiraatiota uuden luomisesta ja kehittämisestä

Jo aiemmasta yhteistyöstä E.Ahlströmin kanssa tiesin, että voin kääntyä heidän puoleensa sisustus- ja kalusteasioissa, myös yksilöllisissä ja räätälöidyissä ratkaisuissa.

Lähetin E.Ahlströmille mittoja ja toiveita siitä, millaista tunnelmaa ja sohvaa hain. Ideasta napattiin hienosti kiinni ja pian sainkin jo luonnoksen, miltä sohvat ja tila oikeasti näyttäisivät. Pidin siitä, ettei ehdotuksissa lähdetty liikaa rönsyilemään, vaan eri vaihtoehtoja esimerkiksi peileihin ja valaisimiin tuli juuri sopivasti.

Muutamien mallinnusten jälkeen sohvan valmistaja kävi paikan päällä varmistamassa mitat ja ryhtyi nikkaroimaan. Kankaan värin sovitimme valaisimiin ja peileihin sopiviksi. Sisustuksesta tuli todella onnistunut kokonaisuus, johon viehättävä Marie Christine-astiasto ja Isla-lautaset sopivat upeasti.  • Vuosien saatossa olen ymmärtänyt, että toimitusjohtajan ensisijainen tehtävä on pitää huolta taloudesta, johtaa joukkoja ja kehittää uutta, vaikka käytännön kahvila- ja asiakaspalvelutyö on edelleen todella lähellä sydäntäni.
  • On äärimmäisen inspiroivaa, kun näkee, miten oman yrityksen toiminta kehittyy ja on kehittynyt vuosien aikana. Tykkään hirveästi uuden luomisesta.
  • Minulla oli aika selkeä visio siitä, millainen kahvilan laajennuksesta tulee. Värimaailmaan halusin messinkiä ja kultaa, seinille isot peilit valoisuutta ja tilan tuntua luomaan sekä katseenvangitsijoiksi nuo upeat pyöreät loosit. Sellaisia ei saanut katalogista tilaamalla.

Kahvila Miriam's Jyväskylässä on herkkusuiden keidas. E.Ahlström toimi Miriam'sin yhteistyökumppanina kiintokalusteiden suunnittelussa ja valmistuksessa. Myös kahvilan muut kalusteet, valaisimet ja peilit sekä astiat ovat E.Ahlströmin valikoimista.

https://www.miriams.fi/

KUVAT: Kati Laszka, ruokakuva Kahvila Miriam's

Toggle Nav
Ostoskori