Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Bistro15 Sastamala


Kristiina Knuutti, yrittäjä ja osakas

B15TRO, Sastamala


B15TRO oli pitkään vain kolmen naisen unelma. Todeksi se alkoi muuttua kesällä 2020, kun vihdoin löysimme sopivan liiketilan. Ja yht'äkkiä meille olikin tulossa vähän laajempi kokonaisuus, mitä alun perin ajattelimme. No, ainakin toimme jotain uutta ja erilaista Sastamalan ravintolatarjontaan. Ja paikan, joka on auki myös lounasajan ulkopuolella ja sunnuntaisin.

E.Ahlström hyppäsi mukaan projektiin heti alkumetreillä ja suunnitteli meille käytännössä koko ravintolan sisustuksesta, materiaaleista sekä valaistuksesta aina astioihin ja työvaatteisiin asti. Esitimme toiveita värimaailmasta, korituoleista ja viherkasveista. Myös ikkunan takana sijaitseva bensa-asema piti häivyttää. Kaikki liikeidean vaatimat toiminnot käytiin huolellisesti läpi.

Inspiraatio ja ideat

  • Olen ollut yrittäjä aiemminkin, mutta nyt ensi kertaa mukana ihan uuden tilan luomisessa. Sisustaminen, erilaiset materiaalit, värit ja muodot inspiroivat minua vapaa-ajallakin.
  • Ulkoilu, kuntosalilla käyminen ja elokuvat ovat hyvää vastapainoa kiireisille työpäiville.
  • Silloin tällöin teen pienen irtioton arjesta ja vaihdan maisemaa. Uusi ympäristö ja uudet maut saavat ajatukset laukkaamaan. Olen perustanut monta mielikuvitusravintolaa matkan varrella vastaan tulleisiin ihaniin taloihin ja paikkoihin.

B15TROSTA tuli rento ja tunnelmallinen kokoontumispaikka, juuri niin kuin toivoimmekin. Kahvilan ja ravintolan paketoiminen saman katon alle antoi mahdollisuuden myös laajempaan tuotevalikoimaan. Ovet ovat auki yhtä lailla aamukahville, lounaalle kuin illanviettoonkin.

Kolmen yrittäjän koplana jaoimme hommat heti alusta lähtien omien vahvuuksiemme mukaan. Marja-Liisa Saarela vastaa keittiöstä, Päivi Salovaara on talousgurumme ja oma painopisteeni on enemmän salin puolella.

Päätöksentekoa, remonttia ja avaamista helpotti silti suunnattomasti meille tarjottu kokonaisvaltainen apu. E.Ahlströmin kokeneiden ammattilaisten ideoihin, ehdotuksiin ja valintoihin oli helppo luottaa. Samme ravintolan, jonka materiaalit, värit ja ratkaisut ovat vahvasti tätä päivää. Myös asiakkailtamme saamamme palaute tunnelmasta kertoo, että olemme onnistuneet. Tästä on hyvä jatkaa.

Parasta B15TROSSA

  • Rento ja viihtyisä sisustus, jossa asiakkaat pääsevät hetkeksi irti arjesta.
  • Ihana, ammattitaitoinen henkilökuntamme. On mahtava juttu, että näin pieneltä paikkakunnalta on löytynyt ihan huipputyyppejä meille.
  • Keväällä avautuvasta terassistamme tulee todella upea!

Elämykselliset hetket

  • Taannoin B15TRON ovesta astui sisään todella iäkäs, pieni ja hauras nainen. Pitkän ja epäröivän pohdinnan jälkeen hän päätyi tilaamaan päivän lounaan. Kun tarjoilin salaatin pöytään, nainen kumartui minua kohti ja kuiskasi: "Kuulin, että täältä voisi saada lasillisen punaviiniäkin." Kyllähän se järjestyi, ja miten hyvältä tuntuikaan tarjota asiakkaan hetkeen pientä luksusta! Myöhemmin ilmeni, että hän oli saapunut paikalle tyttärensä suosituksesta.
  • Pieni lomamatka Lappeenrantaan hurmasi viime kesänä. Erityisesti Linnoituksen alueella oli paljon sellaista, mistä pidän. Vanhat, pieteetillä korjatut rakennukset, kivat kahvilat (erityisesti Satamatie 6) ja ravintolat tekevät tunnelmasta ainutlaatuisen. Myös pienen ajomatkan päässä keskustasta sijaitseva Pulsan Asema on käymisen arvoinen paikka.

Bistro15 Sastamalassa avattiin kesällä 2020. E.Ahlström oli ravintolan suunnittelussa mukana alusta asti. Sisustussuunnittelu, pintamateriaalit, kalusteet, valaisimet, somisteet, astiakonsepti, keittötarvikkeet ja työvaatteet ovat kaikki valikoimistamme.

www.bistro15sastamala.fi 

Kuvat: Kati Laszka

Toggle Nav
Ostoskori