Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Golden Flower


Christopher Liu, ravintoloitsija

Ravintola Golden Flower, Pekurin Patio, Oulu

Isäni perusti ensimmäisen Golden Flower -ravintolan Tornioon vuonna 1985. Olin silloin kolme ja veljeni Charles kahdeksanvuotias. Ravintola on perheemme silmäterä ja se on vanhin yhtäjaksoisesti toiminnassa oleva kiinalainen Suomessa. Vuonna 2020 Charles ehdotti toisen ravintolan perustamista Ouluun. Myös Torniossa käyvät oululaiset ja muut lähialueen asiakkaat olivat jo vuosikausia toivoneet samaa, joten päätimme laajentaa.

Haluamme olla uniikkeja ja näyttää, mitä kiinalainen ruoka ja palvelu oikeasti on. Etsimme liiketiloja jonkin aikaa, kunnes täällä Pekurin Pation kolmannessa kerroksessa kaikki tuntui natsaavan. Mieletön, yli viiteen metriin kohoava lasikatto antoi tilaa hengittää. Tuntui heti siltä, että unelmamme voi toteutua.

Uuden konseptimme tarkoituksena on päästää irti siitä ateriointityylistä, joka kiinalaiseen keittiöön stereotyyppisesti liitetään. Sen sijaan viemme asiakkaat matkalle eri maakuntiin ja keittiöihin, kuten Sichuaniin, Guandongiin tai Dongbeihin. Kiina on upea maa, jolla on paljon annettavaa.


Golden Flowerin kohokohdat

  • Aivan olennainen juttu on tehokas wokkipöytä. Meidän wokki on tuotu Hollannista ja olemme suunnitelleet sen itse. Vain riittävän voimakkaalla laitteella wokin henki tarttuu ruokaan.
  • Tuoreet, laadukkaat raaka-aineet ja kokit, joilla on vankka kokemus kiinalaisesta keittiöstä. Preppaus ja misaaminen on tarkkaa ja yksityiskohtaista. Leikkaamme kaikki lihat ja kasvikset käsin, poistamme kalvot ja jänteet, jotta laatu on haluamallamme tasolla.
  • Cocktail-listamme: haluamme rikkoa ajatusta siitä, mitä kiinalaisen ruoan kanssa nautitaan. Monet yritti- ja hedelmäpohjaiset cocktailit toimivat hienosti paletin puhdistajana ja mausteisten ruokien kaverina.
  • Vieraanvaraisuus ja elämys: me huolehdimme kaikesta, ja asiakas saa vain nauttia. Kaikki on mietitty yksityiskohtia myöden myös valaistus, tuoksu- ja äänimaailma huomioiden.

Meillä ei ole tapana tehdä asioita puolivillaisesti, vaan olemme aina all in! Menua ja juomia suunnittelimme puoli vuotta, ja myös sisutukseen ja astiavalintoihin käytettiin runsaasti aikaa. E.Ahlström liittyi mukaan projektiin syksyllä 2021. Olimme tutustuneet yritykseen, kun Charles päivitti Tornion ravintolan astiastoa.

He ymmärsivät heti meidän visiomme modernista kiinalaisesta ravintolasta. Hillittyä, zen-puutarhamaista rauhaa, tummaa puuta, vihreää, kuparia ja luonnonvalkoista. Ja kruununa tuo mieletön pergola! Myös astiavalinnat menivät nappiin ja nyt meillä on todella näyttävät lautaset, kulhot, kipot ja lasit, joissa ruoka ja juoma saavat loistaa. Koko projektissa oli alusta lähtien hyvä yhteishenki ja luottamuksen ilmapiiri, jossa oli helppo kertoa ideoista tai tehdä muutoksia suunnitelmiin.


Tunnelmataikurit työssään

Maria Sburatura, projektipäällikkö ja Nina Rosbäck, avainasiakaspäällikkö

Golden Flower Oulu valitsi E.Ahlströmin tekemään koko ravintolan sisustus- ja astiasuunnittelun. Myös kalusteet ovat E.Ahlströmin valikoimasta. One-stop-shop -ratkaisumme ovat monipuolisia ja tarjoavat kaiken tarpeellisen yhdestä paikasta. Me olemme mukanasi koko projektin ajan ja varmistamme, että kaikki onnistuu aina loppuun asti ja sen jälkeenkin. Ravintolakaluste- ja astiahankintoihin on mahdollista hyödyntää myös E.Ahlström-rahoitusta.

Christopher ja Charles esittelivät meille konseptin, jossa yhdistyvät moderni kiinalainen ravintolakokemus, aivan mielettömän upea liikepaikka ja toive rauhallisesta, zenmäisestä sisutuksesta. Tunnelma taiottiin esiin monilla räätälöidyillä yksityiskohdilla, joista iso osa tehtiin mittatilaustyönä.

  • Näyttävä, aasialaishenkinen pergola.
  • Lasikaton rakenteisiin kiinnitetyt, mittojen mukaan teetetyt lyhdyt ripustuksineen ja sähköineen.
  • Aikaa myöden tummuva messinkinen baaritiski.
  • Upea, moderni gongi.

Moderni kiinalainen tunnelma jatkui astiavalinnoissa. Kattauksen sydämenä ja upeina katseenvangitsijoina toimivat Playgroundin Glow ja Sea -sarjan lautaset. Kokonaisuutta täydennettiin maanläheisimmillä riisi- ja kastikekipoilla sekä Shiro -sarjan kahvikupeilla. Myös lounaan buffetpöytään löysimme kivan ratkaisun Schönwaldin Islands -kylmägeelimattoja ja korokkeita sekä APS:n Marone -kulhoja hyödyntäen.

 

Sari Lehto, sisustusarkkitehti

Golden Flowerin sijainti Pekurin Patiolla on pysäyttävä. Suunnittelun lähtökohtana oli hallimaisuuden poistaminen ja tilan hyödyntäminen monelaisiin tarpeisiin aina lyhyeästä piipahduksesta baaritiskillä tai lounaalla pidemmän illallisen nauttimiseen asti. Asiakkaille haluttiin luoda tunnelma, jossa he voivat olla osa koko Pation ravintolamaailmaa. Paikan erityislaatuisuudesta ja remontin mittavuudesta kertoo se, että se aloitettiin lisäämällä kiinteistöön kulkuväyliä. Myös kiinteistön valaistus uusittiin.

Aasialaishenkisestä pergolasta ja kiinalaisista lyhdyistä tuli yhdessä sekä tilanjakaja että viestinnällinen elementti. Katos on ravintolan coolein paikka, mutta myös riittävän iso näkyäkseen kauas ja houkutellakseen alakerrassa liikkuvia asiakkaita. Pergolan ympärille luotiin intiimimpiä alueita ja tyylikäs baari vip-nurkkauksineen.

Tilassa on ainutlaatuista myös valo. Kesäkuukausina sitä hallitsee lasikatosta sisään siivilöityvä luonnonvalo, talvella spotit ja muut kohdevalaisimet eri värilämpötiloineen luovat tunnelmaa. Kuvittelen jo mielessäni, miten upeasti nuo isot, kalastajaveneen keulassa roikkuvista valoista inpiraationsa saaneet lyhdyt kuultavat pehmeästi hämärän vallatessa tilan.Teksti ja kuvat: Kati Laszka

https://goldenfloweroulu.fi/ 


Toggle Nav
Ostoskori