Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Hotel Mestari


Mikko Hämäläinen, keittiöpäällikkö
Hotel Mestari, Helsinki

 

Kun tulin mukaan Mestarin avausprojektiin joulukuussa 2021, kantavana teemana oli rajojen rikkominen ja asioiden eri tavalla tekeminen. Tuloksena on erilainen hotelli Helsingin sydämessä. Uskon Mestarin ravistelevan alaa ja muuttavan ehkä muidenkin tekemistä pitkällä aikavälillä, pohtii Hämäläinen.

Hotel Mestari avautui Helsingin historiallisessa Rakennusmestarien talossa massiivisen remontin valmistuttua toukokuussa 2022. Talon historian hengessä eteisessä kultainen betonimylly tervehtii tulijaa. Yhtäläinen teema jatkuu ravintola Latin Bistro & Bar Maesto51.n puolelle, jossa puiset ja metalliset vanhat työkalut toimivat somisteena lounasajan noutopöydässä. Buffettiin haluttiin luoda torimaisuutta samalla Rakennusmestarien talon historiaa kunnioittaen.


Keittiöpäällikkö Mikko Hämäläinen on työskennellyt hotelleissa kolmen vuosikymmenen ajan.

Teimme töitä puoli vuotta ennen avausta. Olen työskennellyt hotelleissa yli kolmen vuosikymmenen ajan, olen ollut mukana muun muassa Suomen Clarion -hotellien avauksessa. Oli inspiroivaa hyödyntää aiemmin avausprosesseista hankkimiani taitoja Prime Hotelsien uuden tulokkaan avauksessa, kertoo Hämäläinen.

Mestarista haluttiin luoda sellainen hotelli, jollaista Helsingissä ei vielä ollut, sellaisilla teemoilla ja konsepteilla mitä ei kilpailijoilta löydy. Innovatiivisen out of the box -ajattelun tuotosta ovat Helsingin ainutlaatuisimmat aamiaiskonseptit. Pitkään nukkumista rakastavalle hotellivieraalle ympäri vuorokauden saatavana oleva All Day Breakfast on iloinen uutinen, viikonloppuisin brunssi on tarjolla klo 14 saakka. Mestarin aamupala on latinotwistillään perinteistä hotelliaamiaista monipuolisempi, ja viikonloppuvieraat saavat ekstraherkkuja ilman lisämaksua. Lisäksi saatavana on kaikille avoin, kuukausimaksullinen aamupala. Hotellipuolella huoneluokille on omat nimensä, kuten sviittinä toimiva Master Builder Penthouse.

Aamiaistarjontamme on hyvin poikkeuksellinen. Ravintolamme kantava voima on lattariteema, joten aamiaisella on tarjolla tacoja, churroja, Manchego-juustoa ja kokonainen Iberico-kinkku. Haluamme haastaa kivijalkaravintolat ja hotelliravintolat, jotka usein mielletään tylsiksi.


"Haimme uniikkia lautasta mitä muilla ei ole, ja sellainen löydettiin." Kertoo keittiöpäällikkö Mikko Hämäläinen.


Oma pastry chef paistaa leipää paikan päällä ja valmistaa sekä suolaisia että makeita leivonnaisia kahvila Maisuun. Maisu tarkoittaa baskinkielessä mestaria ja on hotellin feminiininen osa. Kahvila myy aamuisin aamiaiskomboja, lounasaikaan keittoja, salaatteja sekä sandwichejä, ja iltapäivästä eteenpäin eteläamerikkalaisia pinchoja. Iltaisin Maisu toimii samppanjabaarina.

Maestro51.n a la carte-menussa pohjoisen maut kohtaavat latinokulttuurin. Mausteet, tuoksut ja maut tulevat kaukomailta mutta käytämme pääsääntöisesti kotimaisia raaka-aineita. A la carte-listassa painotetaan kasvisruokaa, talon leipää sekä grillattua ruokaa. Ruben sandwich ja empanadas-piirakat pinchojen ohella ovat menun helmiä.

Kokoustaminen onnistuu huikeissa tiloissa, joihin kuuluu muiden muassa kaksikerroksinen Leka-nimeä kantava kokoustila. Tilan kruununjalokivi on 30-neliöinen mediaseinä, jolta tilan tapahtumat pystytään striimaamaan tarvittaessa vaikka jokaiseen hotellihuoneeseen.

Mestarin kolme kohokohtaa

  • Erikoislaatuinen aamiainen
  • Hotellin erilaisuus ja valtavirrasta poikkeaminen
  • Uniikki kokouspuoli isoihinkin kokoontumisiin

Miten yhteistyö E.Ahlströmin kanssa sujui?

Haasteenamme oli tiukka aikataulu koronasta johtuvilla pitkillä toimitusajoilla. Astiaston valitseminen oli käsissäni, eikä minulla ole omasta takaa niin tarkkaa visuaalista silmää. Taustalla oli aiempi yhteistyö avainasiakaspäällikkö Virva Hyykosken kanssa hotellin avauksessa. Virvan ammattitaito oli korvaamatonta, sillä hän tietää mitä hotellissa astioilta vaaditaan, kuten miten ne pinoutuvat ja minkä kokoisia lautasia tarjoilija voi kantaa. Virvalla on valtava tietomäärä astiatarjonnasta sekä mitä tuotteita muissa paikoissa on. Haimme uniikkia lautasta mitä ei muilla ole, ja sellainen löydettiin.

E.Ahlströmin osaaminen on asiantuntevaa ja asiakaspalvelu mahtavaa. Virvalla oli kyky hahmottaa Mestarin konseptiin sopiva tyyli sekä taito rajata valtaisasta valikoimasta muutama vaihtoehto valittavakseni. Hän myös tunsi toimitusaikojen realiteetit ja huolehti siitä, että valinnat tehtiin ajoissa lautasten ehtimiseksi hotellin avaukseen.Teksti: Suvi Tiihonen

Kuvat: Anna Fogenstad

https://hotelmestari.fi/  

Toggle Nav
Ostoskori