Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Magnolia Coffee & Bakery


Hanna Sirniö, yrittäjä

Magnolia Coffee & Bakery, Pekurin Patio, Oulu

Olen ollut kahvilayrittäjänä 12 vuotta. Ennen Magnoliaa halusin pitää pienen tauon ja keskittyä elämässä muihin asioihin, opiskella uutta. Kun päivärytmistä tuli erilainen, aloin pikkuhiljaa liikkua enemmän ja satsaamaan terveellisempään ruokaan. Hirvittävän nopeasti syntyi ajatus, että myös ravintorikkaammille kahvilaherkuille saattaisi olla kysyntää ja niinhän siinä kävi, että intohimo uuden kahvilakonseptin luomiseen vei voiton opiskeluista.

Halusin alusta lähtien panostaa sekä tuotteisiin että tunnelmaan ja toteuttaa kaiken tyylikkäästi. Visuaalisen suunnittelun lähtökohdaksi valikoitui magnoliapuu, jonka kauniit vaaleanpunaiset kukat symboloivat kevättä, kauneutta ja puhtautta. Puhtaus viittaa myös kahvilan tarjontaan, joka valmistetaan ilman vehnäjauhoja ja lisättyä valkoista sokeria. Kaikki tuotteemme ovat myös gluteenittomia.


Magnolian kohokohdat

  • Ravintorikkaammin leivotut tuotteet, jotka tekevät ihmisille oikeasti hyvää.
  • Kahvilan luonnonläheinen ja kutsuva tunnelma.
  • Ne pienet onnelliset hetket ja elämänilo, joita saamme tuottaa asiakkaillemme.

Sopiva liiketila löytyi aivan Oulun keskustasta, Pekurin Patiolta. Entinen Stockmannin talo on herätetty hienosti henkiin ja paikka tuntui heti kotoisalta, kun ympärillä on muitakin ravintolayrittäjiä. Tilakonseptin suunnittelin yhdessä Pinto Designin kanssa, joka sitten vinkkasi E.Ahlströmin palveluista.

Varasimme ajan kaluste- ja astiavalintaa varten. Meitä vastassa olivat ihan mahtavat Irja ja Nina, joiden kanssa ajatukset synkkasivat heti. Päivä Creative studiolla oli inspiroiva, ja olen aika ylpeä siitä, että pystyin niin rohkeasti heittäytymään ja luottamaan valinnoissa ammattilaisten apuun, vaikka omatkin visiot olivat aika vahvat. Kaikki oli meille valmiina, ja vaihtoehdoista oli helppoa poimia ne, jotka mätsäsivät Magnolian fiilikseen ja värimaailmaan. Myös meille sopivat, helppohoitoiset materiaalit oli hyvin huomioitu ihan alusta lähtien. Näin jälkeenpäin ajateltuna oli todella kätevää, että kaikki tarvittava löytyi saman katon alta. Kivan suunnittelupäivän kruunasi se, että Oulusta kotoisin oleva Irja tiesi heti, millaiseen paikkaan Magnoliaa oltiin avaamassa. Miten hauska sattuma!


Tunnelmataikurit työssään

Irja Boman, myyntipäällikkö ja Nina Rosbäck, avainasiakaspäällikkö

Ensimmäinen yhteistyö uuden asiakkaan kanssa on aina ainutlaatuinen juttu. Meidän tehtävänä on auttaa heitä vahvistamaan sitä mielikuvaa ja brändiä, minkä he ovat valinneet. Mitä avoimemmin asiakas niistä kertoo, sitä helpompi meidänkin on olla projekteissa mukana. Hannan kanssa olimme heti samalla aaltopituudella.

Magnolian tunnelmaan sopivia tuotteita lähdimme kartoittamaan suunnittelijan tekemän layoutpiirustuksen ja pohjan mukaan. Laaja valikoimamme helpottaa myös suunnittelijan työtä, kun kaikki kalusteet, valaisimet ja astiat on mahdollista saada samasta osoitteesta ja erilaisia malleja, materiaaleja, kankaita ja värivaihtoehtoja riittää. Olemme myös tarkkoja toiminnallisuudesta, ja Creative studiolla onkin helppo testailla, että valinta kohdistuu oikein mitoitettuihin tuotteisiin.

Magnoliaan valitsimme modernit ja helppohoitoiset kalusteet Hannan materiaali- ja väritoiveiden mukaan. Puuta, keinonahkaa ja messinkiä sekä ruskean eri sävyjä, mustaa ja harmaata, joita voi tarvittaessa päivittää pienillä elementeillä.

Kalusteiden lisäksi valikoimastamme löytyi hienosti Magnolian värimaailmaan ja kahvilakonseptiin sopivia astioita, kuten vaaleanpunaiset Hobstar-lasit kuumille kahvijuomille, lilat Line-vesilasit sekä Puro-tarjottimet tummalla puukuviolla. Myös kakunjakajat ja muut kahvilassa tarvittavat erikoistyövälineet kuuluvat tuoterepertuaariimme. Astioista Hannan tilauslistalla ensimmäisenä olivat kuitenkin kahvikupit ja lautaset omalla logolla. Ne, jos mitkä, tuovat brändin mainiosti esiin. Myös Forene-suutariessujen ilme pienine nahkaisine yksityiskohtineen istui Magnoliaan mainiosti.

 

Teksti ja kuvat: Kati Laszka


Toggle Nav
Ostoskori