Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Finlandiatalo

Johanna Tolonen, toimitusjohtaja

Finlandia-talo


Vuosi on ollut hurja. Uskon silti livekohtaamisten tulevaisuuteen, vaikka korona on kolhinut pahiten juuri tapahtuma- ja matkailualaa. Olemme saaneet myös asiakkailtamme viestiä siitä, että he haluavat tulla takaisin heti kun se on mahdollista. Se luo uskoa tulevaan. 

Normaalisti Finlandia-talossa järjestetään vuosittain 800–900 tapahtumaa, joissa vierailee noin 200 000 asiakasta. Tapahtumien lajikirjo on runsas konserteista, baletista ja muusta estraditaiteesta aina isoihin juhliin ja kansainvälisiin kongresseihin asti. Talon tilat ja upea henkilökuntamme taipuu moneen. Valtiovierailuilla asiat tehdään täsmällisesti ja turvallisesti etiketin mukaan ja rennommissa tilaisuuksissa ei turhia jäykistellä. Jokaisen tapahtuman tarkoitus on jättää muisto ja luoda elämys. 

Inspiraatiota luonnosta ja taiteesta

  • Saan voimaa luonnosta. Luonnossa liikkuminen, laskettelu ja veneily Espoon saaristossa ovat hyvää vastapainoa työlle. Monet uudet ideat ja ajatukset ovat saaneet alkunsa noilla retkillä. 

  • Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri, ja lukenut aikoinani kasoittain erilaisia kirjoja bisneksestä ja johtamisesta. Ne perustuvat yleensä johonkin tiettyyn ajatukseen tai näkökulmaan, jota sitten todistellaan satojen sivujen verran. Himolukija olen edelleenkin, mutta nykyään innostun enemmän tarinoista, jotka kertovat ihmisluonteen syvistä kiemuroista. Nyt luen esimerkiksi Delia Owensin, Tommi Kinnusen ja Elisabeth Stroutin romaaneja.

  • Nautin myös taidemuseoissa ja näyttelyissä käymisestä. Taiteella on suuri merkitys elämysten luomisessa. Tänä surkeana koronavuotena olen heittäytynyt myös hyvien elokuvien ja brittisarjojen vietäväksi.


Finlandia-talo on kokonaisvaltainen taideteos ja mieleenpainuva käyntikohde Alvar Aallon suunnittelutyöstä kiinnostuneelle. Talon ainutlaatuinen arkkitehtuuri ja sinne suunnitellut lamput, ovenkahvat, huonekalut ja muut yksityiskohdat yhdistyvät hienosti uniikiksi kokonaisuudeksi. 

Talon värimaailma on kauttaaltaan vaalea ja sisätiloissakin on paljon marmoria. Tilojen tunnelmaa on helppo muuntaa väreillä, valoilla, kukilla ja kattauksella eri tilanteisiin sopiviksi. 
 
Mittasuhteiltaan talo on valtava ja logistisesti haastava ympäristö. Ruokatarjoilut toteutetaan eri puolella taloa ja se vaatii vahvaa osaamista ravintolapalveluiltamme. Myös E.Ahlström on ollut tässä isona apuna. On hienoa tehdä töitä kumppanin kanssa, joka ymmärtää talon vaatimukset ja osaa ehdottaa toimintaamme sopivia välineitä, astioita ja kattaustarvikkeita.

3 uniikkia asiaa Finlandia-talosta

  • Finlandia-talo on valittu maailman parhaaksi tapahtumataloksi BEA World -festivaaleilla vuonna 2018. Se oli merkittävä huomionosoitus, sillä kisassa oli mukana mm. maailmankuulu Lontoon Excel. Valinnassa painoivat erityisesti henkilökuntamme osaaminen ja supernopea reagointi Trumpin ja Putinin huipputapaamisen ja sen järjestelyihin. Myös pitkäjänteinen vastuullisuustyömme sai kiitosta. 

  • Talossa on 10 ulko-ovea. Se on ollut valtti tässä koronatilanteessa, mutta myös erilaisissa korkean turvan tapahtumissa. Pystymme muodostamaan saman katon alle monta yksittäistä tilaa, joissa eri tapahtumien asiakkaat eivät kohtaa toisiaan. Ulko-ovien määrä on myös hieno osoitus Alvar Aallon kyvystä suunnitella käytännöllistä ja toimivaa isossakin mittakaavassa. 

  • Meillä on myös upea kattoterassi, josta avautuu todella häikäisevä näköala Töölönlahdelle. Tätä salaista paikkaa on tarkoitus avata kaikille kaupunkilaisille ja talossa kävijöille perusparannuksen yhteydessä, nyt sitä voi varata tilauksesta.

  • Finlandia-talon perusparannushanke alkaa vuonna 2022. Silloin Karamzininrannan puolelle pystytetään Aalto-yliopiston opiskelijoiden suunnittelema paviljonkimainen Pikku-Finlandia. Haluamme tehdä Pikku-Finlandiasta kaikille avoimen, viihtyisän olohuoneen Töölönlahdelle ja madaltaa kaupunkilaisten kynnystä tulla nauttimaan palveluistamme.

Omat kokemukset ja elämykset

  • Yhden ikimuistoisimmista sisääntuloista olen kokenut Kööpenhaminan Nomassa, jossa ihan koko ravintolan henkilökunta ryntäsi ulos tervehtimään meitä tullessamme ravintolaan. Me jäyhät suomalaiset olimme kyllä varsin vaikuttuneita huomionosoituksesta. 

  • Olen käynyt siskoni luona Australiassa muutamia kertoja. Yhtenä iltana olimme ravintolassa Ninety Mile Beachilla. Meitä palveli iloinen ja hymyilevä, mutta kummallisesti suriseva nuori tarjoilija. Pohdimme keskenämme, mikä ihmeen sana sopi näihin kaikkiin tarjoilutilanteisiin (ole hyvä, kiitos, teen tilauksen) kunnes tajusimme, että hän sanoi ”eezy”. Tuo ”too easy” ja toinen paljon käytetty ilmaisu ”no worries” kertovat paljon maan asiakaspalvelukulttuurista ja tavasta elää. Kaikki hoituu, ota vain rennosti. 

  • Tukholman saaristossa on pieni tapahtuma- ja näyttelytila Artipelag. Meren rannalla sijaitsevassa rakennuksessa yhdistyy kauniisti monta asiaa, joista pidän. Arkkitehtuuri, ravintolan sisustus ja ruoka sulautuivat todella upeasti yhteen luoden ihanan harmonian. Suosittelen lämpimästi käyntiä täällä.

Kuvat: Finlandiatalo, Roope Permanto

Toggle Nav
Ostoskori