Peter Walch, keittiömestari ja ravintoloitsija
Share Company/ The Pantry
Olen sitä ihmistyyppiä, jolla pitää olla koko ajan tekemistä. Ahkeruuden, sinnikkyyden ja tekemisen meiningin olen perinyt isältäni. Napakka ote työntekoon on vienyt eteenpäin myös yrittäjänä. Ajattelen, että laskemaan voi oppia, mutta yrittäjyyteen liittyvä sisukas asenne ja rohkeus on löydyttävä itsestä luonnostaan.
Samaa positiivista hulluutta ja periksiantamattomuutta näen monissa ravintola-alalla työskentelevissä ihmisissä ja yrittäjissä. Se on tänä aikana korvaamatonta. Tarvitsemme uusia ideoita, yhteen hiileen puhaltamista ja yhteistyötä, jossa kaikki ovat voittajia.
Inspiraatiota ihmisistä ja rauhaa luonnosta
-
Olen kiinnostunut siitä, miten ihmiset liikkuvat paikasta toiseen ja mihin valintoihin se johtaa. Näitä asioita seuraamalla saan ideoita bisnesajatteluun ja uusiin palvelukonsepteihin.
-
Nautin niistä päivistä, kun tekemistä on paljon ja henkilökunnan fiilis on korkealla. Se, että henkilökunta viihtyy, on äärimmäisen tärkeää.
-
Levoton luonteeni rauhoittuu kesämökillä Pellingissä. Hiljaisuus meren rannalla luo tilaa uusille ajatuksille.
3 erityistä asiaa The Pantrysta
-
Uusi lounaskonseptimme ja tapamme toimia. Esimerkiksi itsepalvelukassoja ei juurikaan ole vielä nähty ravintolamaailmassa, lukuun ottamatta pikaruoka- tai opiskelijaravintoloita.
-
Astiat, ruoan esillepano ja kattaukset kulkevat hienosti käsi kädessä sisustuksen ja tyylin kanssa.
-
Mahdollisuudet monien erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen, kuten esimerkiksi lauantaibrunssit ja kokkikoulumainen chef´s table avokeittiön edessä.
Omat elämykselliset hetket
-
Jotkut ravintolakäynnit säilyvät mielessä vahvoina, vaikka itse visiitistä olisi jo vuosia. Yksi sellainen on 3* ravintola Im Schiffchen Düsseldorfissa. Koko palvelukonsepti oli pysäyttävä. Illallinen päättyi calvadokseen vuodelta 1918. Oli siinä ihmettelemistä.
-
Työmatka New Yorkiin, jonka ohjelmaan kuului kolmen päivän kurssi The Culinary Institute of Americassa. Viikon reissusta jäi paljon hyviä muistoja ja roppakaupalla uusia ideoita.
-
Saan omassa työssäni catering-yrittäjänä olla mukana monissa upeissa ja ainutlaatuisissa hetkissä. Usein elämykset syntyvät pienistä jutuista, siitä kun kaikki vaan natsaa. Sitä tunnelmaa on vaikea pukea sanoiksi.
Kuvat: Kati Laszka