Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

The Pantry

Peter Walch, keittiömestari ja ravintoloitsija

Share Company/ The Pantry


Olen sitä ihmistyyppiä, jolla pitää olla koko ajan tekemistä. Ahkeruuden, sinnikkyyden ja tekemisen meiningin olen perinyt isältäni. Napakka ote työntekoon on vienyt eteenpäin myös yrittäjänä. Ajattelen, että laskemaan voi oppia, mutta yrittäjyyteen liittyvä sisukas asenne ja rohkeus on löydyttävä itsestä luonnostaan. 

Samaa positiivista hulluutta ja periksiantamattomuutta näen monissa ravintola-alalla työskentelevissä ihmisissä ja yrittäjissä. Se on tänä aikana korvaamatonta. Tarvitsemme uusia ideoita, yhteen hiileen puhaltamista ja yhteistyötä, jossa kaikki ovat voittajia. 

Inspiraatiota ihmisistä ja rauhaa luonnosta

  • Olen kiinnostunut siitä, miten ihmiset liikkuvat paikasta toiseen ja mihin valintoihin se johtaa. Näitä asioita seuraamalla saan ideoita bisnesajatteluun ja uusiin palvelukonsepteihin.

  • Nautin niistä päivistä, kun tekemistä on paljon ja henkilökunnan fiilis on korkealla. Se, että henkilökunta viihtyy, on äärimmäisen tärkeää. 

  • Levoton luonteeni rauhoittuu kesämökillä Pellingissä. Hiljaisuus meren rannalla luo tilaa uusille ajatuksille. 


The Pantry avasi ovensa lokakuun lopulla. Loimme Helsingin lounastarjontaan aivan uuden konseptin, jossa satsataan ruoan laatuun ja makuun nollahävikkiä tavoitellen. Annokset valmistetaan käsityönä ja tarjoillaan avokeittiöstämme lautasannoksina. Arvioimme päivittäisen menekin ja valmistamme liha-, kala- ja kasvisvaihtoehdot sen mukaan. Jäljelle jääneet annokset myydään ResQ-sovelluksen kautta.
 
Lounaan lisäksi meille voi piipahtaa kahville tai viinilasilliselle. Lauantaisin tarjoilemme brunssin. Pantryn ruokafilosofiaa ei ole sidottu mihinkään tiettyyn keittiöön, vaan klassikoita yhdistellään maailman makuihin modernilla twistillä. Myös annosten ulkonäköön satsataan. Oikein valituissa astioissa ruoka näyttää hyvältä ja maistuu herkulliselta. 
 
Kun astiat vielä natsaavat sisustuksen, tunnelman ja toiminnallisuuden kanssa, niin kaikki on kohdallaan. Juuri tuo kokonaiskuvan hahmottaminen on yksi niistä jutuista, jota arvostan yhteistyössä E.Ahlströmin kanssa. 

3 erityistä asiaa The Pantrysta

  • Uusi lounaskonseptimme ja tapamme toimia. Esimerkiksi itsepalvelukassoja ei juurikaan ole vielä nähty ravintolamaailmassa, lukuun ottamatta pikaruoka- tai opiskelijaravintoloita. 

  • Astiat, ruoan esillepano ja kattaukset kulkevat hienosti käsi kädessä sisustuksen ja tyylin kanssa. 

  • Mahdollisuudet monien erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen, kuten esimerkiksi lauantaibrunssit ja kokkikoulumainen chef´s table avokeittiön edessä. 

Omat elämykselliset hetket

  • Jotkut ravintolakäynnit säilyvät mielessä vahvoina, vaikka itse visiitistä olisi jo vuosia. Yksi sellainen on 3* ravintola Im Schiffchen Düsseldorfissa. Koko palvelukonsepti oli pysäyttävä. Illallinen päättyi calvadokseen vuodelta 1918. Oli siinä ihmettelemistä. 

  • Työmatka New Yorkiin, jonka ohjelmaan kuului kolmen päivän kurssi The Culinary Institute of Americassa. Viikon reissusta jäi paljon hyviä muistoja ja roppakaupalla uusia ideoita. 

  • Saan omassa työssäni catering-yrittäjänä olla mukana monissa upeissa ja ainutlaatuisissa hetkissä. Usein elämykset syntyvät pienistä jutuista, siitä kun kaikki vaan natsaa. Sitä tunnelmaa on vaikea pukea sanoiksi. 

Kuvat: Kati Laszka

Toggle Nav
Ostoskori