Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Kuru Private Resort


Tiina Seppänen, toimitusjohtaja, osakas ja Remi Trémouille, keittiömestari

Kuru Private Resort, Rantasalmi

Kuru on vuoden 2021 joulukuussa avattu luksus resort, joka on suunniteltu ainoastaan aikuisille. Olemme paljon muutakin kuin pelkkä majapaikka, eli tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden irtautua hektisestä arjesta rentoutuen ja rauhoittuen. Unohtumaton ja ainutlaatuinen loma meillä räätälöidään aina jokaisen vieraan tarpeen mukaan. Yksi rentoutuu moottorikelkkasafarilla ja toinen kaipaa laiskottelua kylpytakkiin kääriytyneenä oman villan rauhassa järvelle tuijotellen.


Inspiraatio

Tiina

Olemme kehittäneet konseptin, jota ei ole muualla - se tietenkin inspiroi. Laatutaso ja vaatimukset ovat olleet korkealla alusta lähtien, eli mitään ei jätetä sattuman varaan tai tehdä vähän sinne päin. Kaikki pienimmätkin yksityiskohdat ovat tosi tärkeitä. Ja nyt, kun ollaan päästy hemmottelemaan meidän vieraita ja saadaan paljon positiivista palautetta, niin se tuntuu kyllä hyvältä.

Kurussa tarjottu ruoka on myös iso osa kokonaisuutta ja olen ylpeydellä seurannut, miten Remi tekee taikojaan tuolla keittiössä. Hänen intohimonsa ruokaa sekä näitä paikallisia aineksia kohtaan on vahva.

Remi

Mahdollisuus huipputason ravintolan avaamiseen oli hyvä syy palata lapsuuden maisemiin ulkomailla ja Helsingissä vietettyjen vuosien jälkeen. On ollut upeaa luoda jotain ihan uutta ja nähdä oman kädenjäljen vaikutukset. Ruoan taustalla on filosofia, että mahdollisimman paljon aineksista tulee tästä läheltä järvistä ja metsistä. Käsitteyssä ja maustamisessa on sitten aina mukana jotain pientä twistiä, yllätyksellisyyttä ja tuulahduksia maailmalta.

Tämä Rantasalmi on siitä mahtava paikka, että lähialueella on valtava määrä tuottajia, kalastajia, metsästäjiä ja muita luonnon antimia kerääviä ihmisiä, joista osa on lapsuuden kavereita ja tuttuja. Käytämme myös paljon raaka-aineita, joihin pääkaupunkiseudulla on vaikea päästä käsiksi.


3 kohokohtaa Kurusta

  • Luonnon ja luksuksen kohtaaminen. Kuru sijaitsee luonnon helmassa keskellä kaunista mäntymetsää, upean järven rannalla. Kosketus luontoon on läsnä kaikkialla, myös sisätiloissa suurten ikkunoiden ansiosta ja luonnon kauneutta voi ihailla vaikka pehmeiden lakanoiden välistä.
  • Yksityisyys, lämpö, aitous ja ihmisläheisyys.
  • Maailmanluokan ravintola, jossa paikalliset raaka-aineet saavat loistaa.

Yhteistyö E.Ahlströmin kanssa

Tiina

Kun lähdimme kartoittamaan yhteistyötä, tilat olivat vasta rakenteilla. Treffasimme E.Ahlströmin Creative studiolla, jossa meitä odottivat visioittemme ja toiveittemme mukaan valmistellut esittelypöydät. Heti alusta lähtien kaikki sujui tosi jouhevasti ja asiakaslähtöisesti. He ymmärsivät uniikin kohteen luonteen, ja meille löytyi hienosti luonnonläheisyyttä ja tiettyä rouheutta korostavat ratkaisut myös astioihin. Kaiken rakentamisen ja muun hässäkän keskellä oli hyvä olla kumppani, jonka ammattitaitoon ja apuun saattoi luottaa.

Remi

Itsellä oli aika vahvat näkemykset siitä, millaisia astioita Kuruun halusin, mutta oli mahtavaa sparrailla ja saada neuvoja sekä opastusta, mitä Kurun kaltaisen paikan avaamisessa kannattaa huomioida. Kun annoin jotain esimerkkejä lautasen pesän koosta tai sen mallista niin Virva tiesi heti, mihin suuntaan asiaa kannatti edistää ja mitä tuotteita näyttää. Se oli myös kivaa, että joka kerta kun otin yhteyttä, niin minua palveltiin hyväntuulisesti ja ajan kanssa.

Myös Virvan keittiötaustasta oli suunnattomasti hyötyä. Sain häneltä valmiin listan, jonka perusteella oli helppo tehdä valintoja ja olla varma siitä, että kaikki tarpeellinen tuli varmasti huomioitua. Lisäsin siihen muutamia asioita, joita itse ajattelin tarvitsevani ja sitten kävimme huolella koko listan läpi ja pohdimme, toimivatko määrät. Mietimme myös, oliko konseptissa jotain sellaista, joka vaati jotain erityisvälineitä. Tällä tavalla saimme vältettyä turhia hankintoja ja tarpeetonta rahankäyttöä.

Saimme myös apua, kun jotkut tuotteet eivät koronan takia saapuneet ajallaan. E.Ahlström lainasi meille aterimia, jotta saimme ravintolan auki. Sekin oli hieno kädenojennus.


Tunnelmataikuri työssään

Virva Hyykoski, avainasiakaspäällikkö, E.Ahlström

  • Kuru oli kiva ja mielenkiintoinen projekti, jossa pääsin hyödyntämään myös keittiötaustaani. Uskon, että siitä oli iso apu erityisesti Remille, jolle Kurun avaaminen oli ensimmäinen laatuaan. Kaikki kommentit otettiin vastaan ja perustelut kuunneltiin hyvin molemmin puolin. Oli ilo sparrailla ja vaihtaa mielipiteitä Kurulle parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.
  • Tunnelma taiottiin esiin tummilla, rouheilla ja mattapintaisilla astioilla, jotka korostavat Kurun luonnetta.
  • Myös ravintolan avauksiin tarkoitetut baari- ja keittiövälinelistani pääsivät käyttöön. Niistä löytyvät kaikki laadukkaat perusvälineet, joiden tiedän kestävän käyttöä. Listoja voidaan muokata ravintolan tarpeiden mukaan.

www.kururesort.com

Kuvat: Maj Kajasmaa ja Pihla Liukkonen


Toggle Nav
Ostoskori