Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

The Hotel Maria

The Hotel Maria – ylellisyys syntyy yksityiskohdista

Helsingin Kruununhakaan avattiin vuoden 2023 lopulla ylellistä skandinaavista hotellimajoittumista ja loppuun asti hiottua palvelua tarjoava hotelli The Hotel Maria. Jokainen yksityiskohta on mietitty loppuun asti ja kokonaisuus vie luksushotellipalvelut uudelle aikakaudelle. Hotellin tunnelma on rauhallinen, seesteinen ja kutsuva. Sisään astuessa kiire jää kadulle.


Helsingin Kruununhaassa sijaitseva The Hotel Maria hurmaa ajattomalla, elegantilla ja hienostuneella tyylillään.

Näin The Hotel Marian tarina sai alkunsa

- The Hotel Marian tarina alkoi tarpeesta. Päätimme luoda skandinaavisen luksushotellin, jotain sellaista, mitä Suomessa ei ollut ennen nähty. Olen työskennellyt luksustason sisustamisen parissa 25 vuotta ja minuun otettiin yhteyttä, kun tästä kohteesta haluttiin erityinen. Tunsin tilat ja huoneet hyvin, sillä pidin toimistoani tässä rakennuksessa ennen kuin 1880-luvulla rakennetut kiinteistöt päätettiin muuttaa luksushotelliksi. Minulla oli heti selkeä visio siitä, millaisen hotellin halusin tähän luoda, Jana Sasko, hotellin pääsuunnittelija ja neuvonantaja, kertoo.

Hotellin suunnittelun lähtökohdat

Ensimmäinen tavoite The Hotel Marian suunnittelussa oli luoda tunnelma, joka rauhoittaa asiakasta heti sisään astuessaan. Nyky-yhteiskunnan kiireen vastapainoksi haluttiin tarjota harmoninen ja levollinen tila, jossa palvelu on huippulaadukasta, kotoisaa, turvallista ja hyväksyvää. Kaikki asiakkaat ovat The Hotel Mariaan tervetulleita, eikä ketään kohdella eriarvoisesti.

- Päätin, että hotellin tulee olla ajaton, harmoninen ja tasapainoinen – rauhallinen, elegantti ja hienostunut. Nämä olivat avainsanoja, jotka muodostivat punaisen langan hotellin suunnitteluun ja remontointiin, Jana jatkaa.


Hotellin tunnelman tavoitteena on tarjota asiakkailleen paikka jossa rauhoittua heti sisään astuessaan.

Hotellihuoneiden viihtyisyyteen panostettiin

Yksi tärkeä suunnittelun elementti oli saada asiakkaat viihtymään huoneissaan normaalia pidempään. Usein hotelliin viedään vain tavarat, ja suurin osa ajasta vietetään kaupungilla. The Hotel Maria haluttiin rakentaa sellaiseksi, että asiakkaat viihtyvät myös huoneissaan. Siksi huoneet on suunniteltu tilaviksi ja esimerkiksi kylpyhuonetiloihin on panostettu. Huoneissa onkin isot, hieman spa-tyyliset kylpyhuoneet ja useimmissa sauna. Joissakin huoneissa on kylpyamme keskellä huonetta, mikä luo ylellistä tunnelmaa.

Nukkumiseen on panostettu erityisesti: sängyt ovat amerikkalaista mitoitusta, ja patjat ja vuodevaatteet ovat korkealuokkaisia. Valaistus on myös tärkeässä roolissa, erityisesti Suomen pitkän pimeän kauden vuoksi. Valon määrää voi säätää, ja valaisimet ovat isoja ja näyttäviä, luoden houkuttelevan ja rauhoittavan ilmapiirin.


The Hotel Marian huoneet ovat tilavia ja viihtyisyyteen on panostettu monin eri tavoin.

Yhteistyö E.Ahlströmin kanssa

- Jokainen yksityiskohta The Hotel Mariassa on tarkkaan mietitty. Siksi päätimme tehdä yhteistyötä E.Ahlströmin kanssa. Halusimme, että myös astiat ravintoloissa ja huoneissa sopivat kokonaisuuteen ja luovat samaa luksuksen tunnelmaa kuin muutkin sisustuselementit. E.Ahlströmin tuotteet olivat laadukkaita, tyylikkäitä ja puhuttelevia. Yhteistyö heidän kanssaan sujui mutkattomasti, koska he ymmärsivät heti, mitä halusimme, Jana kuvailee yhteistyötä E.Ahlströmin kanssa.

Ravintoloihin, baariin ja huoneisiin valitut astiat ovat ajattomia ja elegantteja, mutta samalla niissä on moderni muotokieli. Värisävyt ja metallit, kuten messinki, kulta ja joissain yksityiskohdissa nikkeli, on otettu huomioon myös astioissa. Kaiken pitää sopia yhteen, koska The Hotel Maria on kauttaaltaan tyylikäs ja huolellisesti mietitty kokonaisuus.

- Oli kunnia olla mukana tässä ainutlaatuisessa projektissa. Visuaalisena ihmisenä innostuin kovasti jo ensimmäisistä suunnittelijan havainnekuvista. Ymmärsin heti, että ollaan tekemässä ylellinen huippuluokan luksushotelli. Hotelliprojektit ovat aina hyvin kiinnostavia ja inspiroivia niiden moninaisuuden vuoksi. Pääsen niissä käyttämään ammattitaitoani parhaimmillaan. Koen, että yhtä tärkeää kuin on löytää asiakkaalle sopivimmat ratkaisut avaukseen, yhtä tärkeää on kulkea mukana kehittäen ja etsien ratkaisuja uusiin vastaan tuleviin tarpeisiin, kertoo E.Ahlströmin avainasiakaspäällikkö Anne Pudas.

Yhteistyö aloitettiin E.Ahlströmin ja The Hotel Marian välillä hyvissä ajoin ja siksi projekti eteni sujuvasti ja ilman kommelluksia. Kaikkeen oli riittävästi aikaa.

- Työskentely asiakkaan kanssa oli heti avointa, innostunutta ja toisaalta hyvin luottamuksellista. Olinhan mukana suunnittelupalavereissa jo varhaisessa vaiheessa. Toiveenamme on aina, että pääsemme uusien kohteiden kanssa suunnittelupöytään mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Siten pysymme koko ajan kartalla siitä, mitä ollaan tekemässä, miten rakennustyöt edistyvät, mitä mahdollisia muutoksia pitää tehdä tilauksiin ja niin edelleen. The Hotel Marian kanssa prosessi eteni juuri näin. Hotellin tiimin kanssa oli todella inspiroivaa työskennellä, Anne sanoo ja jatkaa:

- Lopputulos on häikäisevän ihana. Kun The Hotel Mariaan menee sisälle kiire todella jää kadulle. Koko sisustus on mietitty viimeistä nyanssia myöten eikä mikään särje kokonaisuutta. Se on täydellisen seesteinen kokonaisuus.


Fine dining-ravintola Lilja tarjoaa unohtumattoman ruokailuelämyksen upeassa ympäristössä.

Astiavalinnat tukevat luksustason palvelukokemusta

The Hotel Marian ravintola- ja keittiötoimintojen johtaja Petri Rauha, Jana Sasko ja hotellinjohtaja Katriina Moksi vierailivat E.Ahlströmin Creative Studiolla inspiroitumassa ja valitsemassa The Hotel Marian tyyliin ja tasoon sopivia astioita.

Petri kertoo hotellin ravintolatoiminnoista:

- Ravintoloidemme taso ja ruokatuote ovat korkealaatuisia. Myös ravintoloiden tavoite on tarjota luksuspalvelukokemus, joka on ystävällinen, kiireetön ja huippulaadukas. The Hotel Marian keittiöt nojaavat klassiseen ranskalaiseen keittiöön yhdistettynä suomalaisiin ja skandinaavisiin vaikutteisiin. Lähituottajien tuotteet, villikala ja poro, sekä sesongin mukaiset raaka-aineet ovat keskeisessä roolissa. Ravintola Lilja tarjoaa fine dining -kokemuksia, Garden Terrace brasserie-tyylisiä annoksia ja Bar Maria yhden kaupungin parhaista baareista. Astiat on valittu huolella painottaen kestävyyttä, laatua ja tyyliä. Yhteistyö tunnetun astioiden toimittajan kanssa takasi onnistuneet valinnat.

E.Ahlströmin laajasta valikoimasta The Hotel Marian ravintoloihin valikoitui muun muassa personoituja posliiniastioita, kuten lautasia kultaisilla liljalogoilla ja kultaraidoilla sekä korkealaatuista ja kauniin sävyistä vaaleaa ’Noble China’ posliinia. Hotellin upean ballroomin juhlakattauksiin, kuten häihin, valittiin upeat italialaiset ’Honey’ -väriset aterimet, jotka luovat luksustunnelmaa arvokkaisiin juhlapäiviin. Lisäksi keittiö varustettiin laajalla valikoimalla vaativaan keittiötyöskentelyyn sopivia ammattikeittiötarvikkeita.

- E.Ahlströmin kokemus, vahva ammattitaito sekä hyvä yhteistyökumppani- ja päämiesverkosto teki heidän kanssaan työskentelystä helppoa. Meillä oli runsaasti vaihtoehtoja mistä valita meille sopivat astiat ja tarvikkeet, Petri kehuu yhteistyötä Annen ja E.Ahlströmin tiimin kanssa.


The Hotel Marian astiat ovat huolella valittuja, painottaen kestävyyttä, laatua ja tyyliä.

Hotellin erityispiirteet ja jatkuva kehitys

The Hotel Mariasta tekee erityisen sen tietoisesti valittu ja läpiviety konsepti. Rauhallisuus ja seesteisyys ovat keskiössä. Huoneiden tekniikka tukee helppoutta ja viihtyvyyttä: valaistusta, ilmastointia ja musiikkia voi hallita iPadilla, ja huonepalvelu ovat saatavilla ympäri vuorokauden. Hotel Maria todella on erityinen verrattuna muihin suomalaisiin hotelleihin. Amerikkalainen laadukas yhteistyökumppani huolehti, että sisustus, huonekalut ja valaisimet edustavat jotain uutta ja ennen näkemätöntä.

Jana lisää vielä loppuun :

- Luksus viehättää minua. The Hotel Mariassa se näkyy viimeisteltynä, hiottuna ja aikaa kestävänä lopputuloksena. Mutta hotelli ei ole koskaan lopullisesti valmis. Kehitämme, viilaamme ja parannamme sitä koko ajan, Jana toteaa ja jatkaa:

- Lempialueitani The Hotel Mariassa ovat spa, baari, kappeli ja tietenkin Lilja-ravintola sekä juhlasali. Ihanat piha-alueet suihkulähteineen viehättävät minua, ja rakastan myös hotellihuoneitamme ja sviittejä niiden erilaisuuden ja variaation vuoksi. Sanoisin ehkä sittenkin, että minusta parasta The Hotel Mariassa on kokonaisuus – tämä on todella onnistunut. Luksus syntyy pienistä yksityiskohdista, joista ei voi joustaa.


The Hotel Marian Garden Terrace tarjoaa asiakkailleen brasserie-tyylisiä annoksia.

Kopioi Hotel Marian tyyli

The Hotel Marian astiat ravintoloissa ja huoneissa sopivat kokonaisuuteen ja luovat samaa luksuksen tunnelmaa kuin muutkin sisustuselementit hotellissa. Valitut astiat ovat ajattomia ja elegantteja, mutta samalla niissä on moderni muotokieli.

Tutustu The Hotel Mariaan

The Hotel Maria tarjoaa ylellisen vaihtoehdon ja uudenlaisen palveluelämyksen pohjoismaista vieraanvaraisuutta ja modernia luksushotellikokemusta arvostavalle vieraalle.


Teksti: Teresa Välimäki

Kuvat: The Hotel Maria


Toggle Nav
Ostoskori