Olet E.Ahlströmin kotikokkien omassa verkkokaupassa! 

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Ravintola Teller

Teller – Konstailematon uuden ajan töölöläisravintola

Teller on Töölössä sijaitseva uuden ajan ravintola, joka yhdistää konstailemattoman tunnelman, loistavan ruoan ja huippupalvelun. Haastattelussa toinen ravintolan perustajista Teemu Laurell kertoo inspiraation lähteistä, tilan valinnasta, ruokafilosofiasta, palvelukonseptista sekä siitä, miten astiat vaikuttavat ruoka-annokseen.


Ravintola Tellerin konseptiin, ruokatuotteeseen ja sisustukseen on haettu inspiraatiota monipuolisen ravintolameiningin New Yorkista.

Inspiraationa New Yorkin monipuolinen ravintolamaailma

- Teller on konstailematon uuden ajan töölöläisravintola. Meillä on hyvä meininki, hyvä palvelu ja loistava ruoka. Keskitymme siihen, että nuo kolme asiaa toteutuvat jokaisessa serviisissä. Meillä on tässä myös upea ravintolatila, jolle haluamme tehdä ruoka- ja palvelutuotteella kunniaa, Teemu Laurell tiivistää ravintolan toiminta-ajatusta.

Teemu avasi yhtiökumppaninsa Lennart Sukapään kanssa Ravintola Tellerin keväällä ja vastaanotto on ollut hyvä. Paitsi, että ruoka on kerännyt kehuja, myös sisustusta on ihasteltu.

- Haimme ravintolan konseptiin, sisustukseen ja ruokatuotteeseen inspiraatiota New Yorkista. Rakastan sitä kaupunkia. New Yorkissa on monipuolinen ravintolameininki ja aitoa erilaisuutta, jota arvostan, siellä on variaatiota eikä pelkkiä kopiointia. Halusimme luoda oman, persoonallisen konseptin, joka eroaa Helsingissä vallalla olevista ravintolatrendeistä.

Täydellisen tilan metsästys

Helsingissä on paljon vapaita ravintolatiloja, mutta Teemu ja Lennart etsivät kärsivällisesti juuri sitä oikeaa.

- Kävimme katsomassa useampaa tilaa, Teemu muistelee, mutta ne eivät herättäneet meissä mitään wau-fiilistä. Sitten vastaan tuli tämä tila, joka oli täydellinen valinta meille. Se tarjosi mahdollisuuden luoda uniikin ja persoonallisen ravintolan. Tällä tilalla on oma historiansa ja tarinoita kerrottavana, aikaisemmin tässä on ollut ainakin pankki ja levykauppa. Sekin inspiroi jollain tavalla. Erityispiirteenä tilaan liittyen mainittakoon myös, että vuokranantaja eli taloyhtiö tuki meitä hienosti alusta asti, mikä on ravintolaa perustettaessa nykyään melko harvinaista.

Tellerin kaunis ravintolatila sijaitsee Etu-Töölössä, kivenheiton päässä Temppeliaukion kirkolta.

- Täytyy sanoa, että tilan suhteen oli myös tuuria, olimme oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja onnistuimme tekemään hyvän diilin.


Ravintola Tellerin logolautanen oli tietoinen valinta, johon vaikutti muun muassa sosiaalisen median merkitys. Astiat on valittu huolella ravintolan tyyliin sopivaksi E.Ahlströmin avainasiakaspäällikkö Virva Hyykosken opastuksella.

Ruokaa omalla tyylillä ja huippupalvelulla

Teemu haki ideoita New Yorkista myös Tellerin ruokalistalle.

- Tellerin ruoanvalmistusmenetelmät perustuvat ehkä klassiseen ranskalaiseen keittiöön, mutta haluamme tuoda siihen oman kansainvälisen ja ajanhermolla olevan tyylimme. Panostamme raaka-aineiden laatuun, osaamiseen, makuun ja visualisuuteen.

Tellerin kehutulla ruokalistalla on runsaasti kasvisruokaa mutta myös esimerkiksi menneiden aikojen klassikko pippuripihvi. Annoksesta on tullut jo puheenaihe ja se on saanut osakseen hehkuttavia kommentteja.

- Halusimme tarjota klassikon omalla tavallamme. Pippuripihvi edustaa perinteistä ruokakulttuuria, mutta halusimme tehdä siitä oman näköisemme herkullisen annoksen. Ja selvästi sille, ehkä hieman juntillekin klassikolle, on ollut kysyntää.

- Mutta haluamme olla kiinni ajanhermolla myös ruokalistan monimuotoisuudessa ja tarjota laadukkaiden liha- ja kalaruokien rinnalla runsaasti kasvispohjaisia ruokia.

Tellerin viini- ja cocktaillistat ovat myös kunnianhimoiset, osin siksi, että niiltä löytyy varsin laaja otanta alkoholittomia vaihtoehtoja.

- Haluamme tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua ja huomioida erilaiset tarpeet. Siksi panostamme myös laajaan alkoholittomien viinien ja mocktailien valikoimaan.

- Olemme viilanneet ruokatuotteen lisäksi palvelukonseptiamme todella huolellisesti. Haluamme, että meillä saa sellaista palvelua, että siitä jää hyvä mieli ja muisto. Ehkä jopa se tarina kerrottavaksi eteenpäin.

Ravintolan sisustus ja astiavalinnat puhuvat samaa kieltä

Tellerin sisustusta hallitsee isoista ikkunoista sisään pääsevä valo, kaunis tumma puu ja syvän vihreä väritys. Seinillä olevaan taiteeseen on kiinnitetty huomiota ja teokset valittu huolella juuri Telleriin. 

- Sisustuksessa halusimme luoda tunnelmallisen ja viihtyisän ympäristön. Jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu ja valittu yhteistyössä omien alojensa parhaiden ammattilaisten kanssa. Puutyöt on tehnyt erittäin taitava puuseppä ja astia- ja keittiövälineasioissa käännyimme tietenkin E.Ahlströmin ja Virva Hyykosken puoleen.

- Astiat ovat tärkeä osa kokonaisuutta ja vaikuttavat asiakkaiden ravintolakokemukseen. Valitsimme huolella astiat, jotka sopivat tyyliimme ja näyttävät hyvältä ja tunnistettavalta myös kuvissa. Logolautanne oli tietoinen valinta. Meillä on hyvä logo ja nykypäivänä pitää miettiä myös sosiaalisen median kanavia, kun tekee lautasvalintoja. Lautaset tunnistetaan kuvista ja yhdistetään heti meille.

- E.Ahlströmin Virva Hyykosken kanssa olen tehnyt astia- ja keittiötarvikeasioissa yhteistyötä jo kauan. Lähetin Virvalle moodboardin ja muutamia havainnekuvia ja jo niiden perusteella hän pääsi heti jyvälle tyylistä mitä haimme Telleriin. Virvan kanssa on todella helppoa työskennellä.

Yhteistyö Virvan ja E.Ahlströmin kanssa ulottui myös Tellerin keittiöhenkilökunnan työvaatteisiin.

- Työasuissa tärkeää on, että ne näyttävät hyvältä, istuvat hyvin päälle ja niissä on helppo työskennellä. Virva houkutteli minut vetämään tämän Kentaurin takin päälle, kun piipahdin Creative Studiolla astiaostoksilla, ja se miellytti minua ensikokeilulla. Virva kertoi, että takkiin on suunniteltu leikkaus, joka tukee kokin työskentelyasentoa ja se todella on niin. Takit ovat myös osin kierrätysmateriaaleista valmistetut. Minulle laatu, visuaalisuus ja tyyli on tärkeää kaikessa, myös työvaatteissa. Näissä ne toteutuvat.

Kokonaisvaltainen ravintolaelämys

Lopuksi Teemu summaa vielä Tellerin toimintaa ja tulevaisuutta.

- Ravintola on asiakkaalle aina kokonaisuus, johon vaikuttaa valtavan moni asia, kuten esimerkiksi sisustus, valaistus, äänimaailma, tuoksut, palvelu, astiat, värit, maut ja jopa henkilökunnan työasut ja niin edelleen. Olemme Tellerissä pyrkineet miettimään nämä kaikki osa-alueet sellaisiksi, että ne toimivat kokonaisuutena ja jättävät asiakkaalle hyvän mielen ja muistoja. Haluan, että Telleristä tulee töölöläinen klassikkoravintola, jossa syntyy tarinoita kerrottavaksi seuraavillekin sukupolville.


Ravintola Tellerin tavoitteena on tarjota asiakkailleen kokonaisvaltainen kokemus ja jättää hyviä muistoja.

Kopioi Ravintola Tellerin tyyli

Ravintola Tellerin sisustuksesta on haluttu luoda tunnelmallisen ja viihtyisä, jossa astiat ovat tärkeä osa kokonaisuutta.

Kotikokkaaja, osta tuotteet kuluttajakaupastamme.

Tutustu Ravintola Telleriin

Ravintola Teller on lämpimän radikaali töölöläisravintola, jonka ideologian takana on halu luoda elämyksiä, joista syntyy tarinoita.


Teksti: Teresa Välimäki

Kuvat: Santeri Stenvall


Toggle Nav
Ostoskori