Strawberry ja Clarion-hotellit – Elämyksien ja vastuullisuuden liitto
Strawberry on paljon enemmän kuin vain hotelliketju. Se on norjalaisen Stordalenin perheen omistama pohjoismainen konserni, joka on laajentanut toimintaansa matkailu- ja elämysalalla tarjoten asiakkailleen huippuluokan kokemuksia. Petter Stordalen, yrityksen keulahahmo, tunnetaan Horeca-alan ”rokkikukkona”, ja tämä energisyys ja intohimo näkyy Strawberryn kaikissa toiminnoissa. Perheomisteiseen yritykseen kuuluu hotellien lisäksi muun muassa kiinteistöomistuksia, taidetta sekä matkatoimistopalveluja, kuten Tjäreborg. Yksi Strawberryn keskeisistä tavoitteista on tarjota unohtumattomia elämyksiä – sekä hotellimaailmassa että sen ulkopuolella.
Premium-tason palveluja tarjoavat Clarion-hotellit rantautuivat Suomeen vuonna 2016 ja kesällä 2024 avattiin Helsinki-Vantaan lentokentälle Clarion-hotelli.
Clarion – Premium-hotellit persoonallisella otteella
Clarion-hotellit ovat osa Strawberryn laajaa hotelliverkostoa, ja ne erottuvat premium-tason palveluillaan ja omintakeisella lähestymistavallaan. Clarion rantautui Suomeen kahdella hotellilla vuonna 2016, jolloin Clarion Hotel Helsinki avattiin Jätkäsaareen ja Clarion Hotel Aviapolis Vantaalle lentokentän välittömään läheisyyteen. Tällä hetkellä Suomessa on edustettuina kaikki Strawberryn neljä ketjuhotellibrändiä. Lisäksi hotelliperheeseen kuuluu useita uniikkeja itsenäisiä hotellibrändejä kuten Hotel Kämp, Hotel St. George sekä Hobo Hotel Helsinki. Päivi Antila, Strawberryn hankintapäällikkö, on ollut mukana Suomen valloituksessa alusta asti:
"Teimme heti alusta asti asiat eri tavalla. Korostamme ihmisiä, erilaisuutta ja vapautta. Tuomme persoonallisuuden esiin niin henkilökunnassamme kuin hotelliemme sisustuksessa. Meille on tärkeää olla dynaaminen ja nopeasti liikkeelle lähtevä yritys, joka erottuu muista. Yksi keskeinen arvomme on yhdenvertaisuus – haluamme antaa kaikille mahdollisuuden olla oma itsensä," Päivi kertoo.
Clarion-hotellit ovat tunnettuja siitä, että ne ovat vastuullisia toimijoita, ja niiden toimintaa ohjaavat arvot "people, planet ja profit". Tämä näkyy paitsi yrityksen sisäisessä toiminnassa myös yhteistyökumppaneiden valinnassa. Päivi kuvailee yhteistyötä E.Ahlströmin kanssa:
"E.Ahlström tekee todella hyvää pohjatyötä. He tietävät aina, mitä asiakkaamme arvostavat, ja osaavat tarjota meille ratkaisuja, jotka ovat sekä trendikkäitä että toimivia. Heidän prosessinsa on äärimmäisen luotettava ja selkeä, mikä helpottaa omaa työtäni."
E.Ahlströmin avainasiakaspäällikkö Virva Hyykoski on Clarion -projektien luottoasiakaspalvelija. Hän on ollut mukana ensimmäisistä hotelleista eli vuodesta 2016 asti. Näin hän muistelee yhteistyön alkumetrejä:
”Pääsimme mukaan tarjouskilpailuun Clarionin hotelleista, ja vaikka ajankohta sattui kesän ja tietokonejärjestelmien vaihdon keskelle, selviydyimme jatkoon ja voitimme kisan. Se oli todella hieno tunne. Mittava projekti eteni sujuvasti ja saimme toimitettua kaiken tarvittavan sekä Clarion Hotel Helsingin että Aviapoliksen avauksiin viikon välein. Tällaiset projektit ovat aina erityinen ylpeyden aihe, kun kaikki saadaan onnistuneesti läpi."
Clarion-hotellit ovat osa Strawberryn laajaa hotelliverkostoa. E.Ahlström on tehnyt yhteistyötä Clarion-hotellien kanssa vuodesta 2016 saakka.
E.Ahlström – Ravintola-alan vahva ja luotettava yhteistyökumppani
Strawberry ja E.Ahlström ovat tehneet tiivistä yhteistyötä keittiötarvikkeiden ja astioiden osalta. Clarion-hotellien taso vaatii myös toimittajilta huippulaatua ja joustavuutta sekä samanlaisia arvoja. Clarion Hotel Helsinki Airportin keittiöpäällikkö Jari Kettunen kertoo yhteistyön merkityksestä:
"Laadukas astia- ja keittiötarviketoimittaja on meille elinehto. Yhteistyö E.Ahlströmin kanssa on aina toiminut ensiluokkaisesti – he ymmärtävät, että meidän täytyy pystyä reagoimaan nopeasti, sillä toimimme ympäristössä, missä tilanteet saattavat muuttua hyvinkin nopeasti – ja mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Heidän erittäin toimivan verkkokauppansa kautta voimme jättää tilauksen milloin vain, mikä on meille erittäin kätevää ja tärkeää."
Jari myös mainitsee, että E.Ahlström ei pelkästään toimita tuotteita, vaan tuo mukanaan astia- ja trendiasiantuntemusta, joka auttaa tekemään ravintolapalveluista huippuluokkaa. Brasserie NÒR, Clarion Hotel Helsinki Airportin näköalaravintola, on tästä oiva esimerkki:
"Brasserie NÒRissa yhdistyvät skandinaaviset maut ja moderni eurooppalainen brasserie-kulttuuri. Me panostamme erityisesti paikallisiin raaka-aineisiin ja sesonkituotteisiin, ja pyrimme tarjoamaan kokonaisvaltaisia elämyksiä, jotka jäävät mieleen," Jari sanoo.
Clarion Hotel Airportin Brasserie NÒR -ravintolasta on suora näkymä kiitoradalle ja hotellin aamiainen tarjoillaan joka päivä jo aamuneljästä alkaen.
Elämyksiä ja käytännöllisiä hotellipalveluita Helsinki-Vantaalla
Kesällä 2024 Strawberry laajensi toimintaansa entisestään avaamalla kaksi uutta hotellia Helsinki-Vantaan lentokentälle: Clarion Hotel Helsinki Airport ja Comfort Hotel Airport. Clarion on näistä kahdesta premium-hotelli, joka tarjoaa kattavat palvelut, kuten kokoustilat ja monipuoliset ravintola- ja spapalvelut. Comfort puolestaan on edullisempi vaihtoehto, mutta silti täynnä mukavuutta ja toimivia ratkaisuja kuten vastaanoton ja baarin yhdistelmä barception, itsepalvelupesula sekä kahdeksan hengen huone isolle perheelle, kaveriporukalle tai urheilujoukkueelle.
"Näissä projekteissa on kova tahti, mutta kun ne viedään maaliin, siitä voi olla syystäkin ylpeä. Tällaiset projektit vaativat paljon työtä ja työtunteja, mutta se on aina todella palkitsevaa, kun kaikki sujuu asiakkaan suuntaan hyvin," Virva kertoo tuoreimmista hotelliavauksista.
"Clarion Hotel Airportin 12. kerroksessa sijaitseva Brasserie NÒR tarjoaa upeat näkymät suoraan kiitoradalle, ja ruokatuotteemme on hiottu huippuunsa. Vaikka kyseessä on lentokenttähotelli, haluamme tarjota asiakkaillemme gastronomisia elämyksiä, joihin ei lentokenttäympäristössä yleensä törmää," Jari Kettunen kuvailee.
Virva lisää: "Nòr on aivan upea ravintola. On huikeata nauttia lasillinen samppanjaa terassilla ja katsella lentokoneiden nousuja ja laskuja – se on todella ainutlaatuinen elämys. Silti äänet eivät häiritse ravintolassa tai huoneissa, mikä osoittaa, kuinka hienosti hotelli on suunniteltu."
Clarion Hotel Airportin aamiainen on saanut erityisesti kiitosta – se tarjoillaan koko laajuudessaan joka päivä jo aamuneljästä alkaen. Tarjolla on laaja valikoima tuotteita, joista jokainen löytää mieleisensä. "Haluamme tarjota elämyksiä myös aamiaisella. Meillä on esimerkiksi omelettikokki, joka paistaa tuoreita omeletteja à la minute asiakkaiden toiveiden mukaan," Jari lisää.
Helsinki-Vantaan lentoaseman Clarion-hotelli tarjoaa kattavat palvelut kokoustiloista monipuolisiin ravintolapalveluihin.
Strawberryn tulevaisuuden suunnitelmat Suomessa
Strawberryn laajentuminen Suomessa ei ole jäänyt pelkästään pääkaupunkiseudulle. Päivi Antilan mukaan seuraava askel on Turku, jossa uuden hotellin rakennustyöt ovat alkamassa tuota pikaa. "Petter Stordalen uskoo, että Suomessa on valtavasti kasvupotentiaalia, ja laajennamme vauhdilla. Tänä vuonna olemme avanneet jo useita uusia hotelleja Pohjoismaissa, ja sama tahti jatkuu," Päivi kertoo innostuneena.
Strawberryn ja Clarionin menestys perustuu vahvoihin arvoihin, innovatiiviseen ajatteluun ja huolellisesti valittuihin yhteistyökumppaneihin, kuten E.Ahlströmiin. Yhteinen tavoite on tarjota asiakkaille unohtumattomia ja laadukkaita elämyksiä – niin arjessa kuin juhlassakin.
Tutustu Clarion Hotel Helsinki Airport ja Comfort Hotel Airport -hotelleihin
Teksti: Teresa Välimäki
Kuvat: Strawberry, Clarion-hotellit